Härliga dagar!

 Vi åt en jättegod middag. Maria hade gjort en jättegod soppa till förrätt som hon kallar för "Falsk Räksoppa", alltså det är inga räkor alls i den utan vatten, fiskbuljong, rårivna morötter, creme fraiche och räkost. Huvudrätten var stekt älgkött och souvas och till efterrätt ugnsstekta konserverade päronhalvor på en bädd av marsankräm och sedan ett täcke på av havregryn, smör och socker som serverades med vispad grädde.

Idag har dom åkt hem alla så det känns lite tomt nu!

Här en bild av Livia som är fjorton månader och hennes mamma Erika.

Nasto som har haft en hemsk hosta har nu blivit mycket bättre! Fick höra av en här i byn att deras hund hade haft likadant och dom i sin tur hade fått höra att hunden kunde ha mask och att det var därför han hostade så dom gav honom avmaskningsmedel och hostan slutade! Det går ju att pröva i alla fall.

Här har det snöat och snöat och det är ju bra för som jag skrivit om förut så behöver vi ju den varan. Nu skulle det  bara komma en liten lätt blida så att snön packades ihop ordentligt men vädret är väl nästan det enda vi inte kan göra något åt! Nu väntar sängen på mig, så Godnatt på er alla! 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.