Rödingvik

 På väg upp till Tjulträsk var jag bara tvungen att stanna bilen och gå ut och fota denna underbart vackra vy.

Först hade jag tänkt åka upp till Gaisats men så ändrade jag målet till Rödingvik. Blev glad när jag såg att leden genom skogen var uppkörd. Tyvärr så var det bara en kort bit innan leden gick ner på sjön. Hade gärna fortsatt åka i skogen för nere på sjön blåste det kalla vindar och motvind hela tiden. Men som tur är så är det ju mycket vackert att se när man åker efter ån.

Till slut nådde jag målet som var Rödingvik.

Hit har inte jag varit sedan jag var liten. Det var på den tiden Tjulträsk var upplogad så det gick att köra bil, minns att pappa hade en gammal "mersa" som var mörkgrön och vi var och hälsade på Johan och Hildur som bodde här då. Tänk så vackert dom bodde men ganska ensligt måste det ha varit.

Här satt jag och fikade choklad och dubbel hårdmacka med ost…..mums!

Och bara en bit ifrån mig så stod en råtta på bakbenen och gnagde på en liten buskpinne

Visst är det något visst med skidspår i snö

Ripor var det gott om. På ett ställe var det en flock på femton-tjugo som flög upp bara en bit från mig.

Det var en härlig tur och jag ångrar absolut inte att jag for. Egentligen hade jag hur mycket som helst att göra här hemma på min lediga dag men jag kände imorse att jag måste ta vara på denna dag som bjöd på ett kanonväder. Allt som är ogjort hemma är ju kvar……men kanske inte soliga dagar!

Etiketter:

4 kommentarer

 1. Bodil Öhman

  Så rätt Kinna! Vilken härlig skidtur det såg ut att vara. Men det blåste snålt idag. Efter en lång skotertur var det skönt att komma till Cengis på hotellet och basta och bada och sedan äta en härlig middag med utsikt över fjällkammen som blånade allt mer ju senare kvällen blev.

 2. sara

  Hej
  då var det du jag såg där uppe vid huset pås skidor. Jag kämpade i motvind till båthuset och såg en skidåkare upp i backen.

 3. Kinna Persson

  Svar till sara (2011-03-31 21:32)
  Då var det du jag såg! Jag gissade på Svenne, Cicci eller Thomas och då jag kom på parkeringen såg jag Svennes (eran) bil och då tänkte jag att det var Svenne! Du är ju duktig på att åka!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.