En idyll med förbehåll

Satt en kväll framför datorn och gick in på Google och gjorde sökning på Ammarnäs. Det finns ju hur mycket som helst, men detta blev jag mycket nyfiken på!

Svante Isaksson, journalist och författare har skrivit en bok som heter "Ingen frid i fjällen". Tyvärr så var den slutsåld men här  citerar jag lite grann ur kapitlet En idyll med förbehåll.

"Ammarnäs har egentligen allt som krävs för att kunna vara en lycklig och välmående by i Sveriges utkant: storartade turistiska attraktioner, ren miljö, livsutrymme, gott om fisk, älg och andra villebråd, hotell, stugbyar, en rad småföretag och en jämförelsevis lönsam rennäring. Vid en första anblick tycks också Ammarnäs vara ett livskraftigt undantag i en landsända som succesivt tömts på innevånare, naturtillgångar och kapital. Byn lever trots allt och det finns hopp och idéer. Ett framtidsparadis mitt i glesbygdstristessen". Slut citat.

Detta är bara ett litet utdrag ur kapitlet. Jag ser att det är många år sedan den skrevs för bl a så var det andra ägare till Grundströms Stugby och Jonsstugan var också i bruk då.

Är det någon som har denna bok i sin ägo skulle jag gärna vilja låna den?

4 kommentarer

  1. Kinna Persson

    Svar till Marléne (2011-04-12 18:58)
    Jag vet att det går att ladda hem pappersformatet men jag VILL HÅLLA en riktig bok. Nu har jag fått veta av Curt att boken finns på Bibliotek!

  2. Inga Alexandersson

    Hej Kinna!

    Vårhälsning från södra Sverige och ett tips från mig. Om du går in på:www.norraskogsagarna.se kan du beställa boken Ingen frid i fjällen. Såvitt jag kan se så finns den i lager.
    Ha det gott!
    Hälsningar Inga

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.