Snälla, svara på min fråga!!!

 

I år verkar det vara ett riktigt lämmelår överallt här i fjällvärlden men är det någon som läser den här bloggen som kan svara mig på detta?

Vad är det som gör att det vissa år finns så här gott om lämlar och andra år mindre?

3 kommentarer

  1. Inger

    Ingen vet exakt varför det vissa år blir ”lämmeltåg”, men förmodligen så har det varit gynnsamt för lämlarna och det blir för trångt och maten tryter. Då ger de sig iväg för att söka nya boplatser. En lämmel kan få 4-5 kullar med 3-6 ungar i varje. Hoppas du blir lite hjälpt med mitt svar.

  2. Curtan

    Ett lämmeltåg är ett vandringståg bestående av fjällämlar. År då populationen av lämlar är stor, under ett så kallat lämmelår, uppstår vandringsbeteenden hos lämlarna, bland annat på grund av matbrist…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.