En härlig tur till Aigert

 Äntligen kom jag mig för att gå upp till Aigert! Varje sommar har jag sagt att jag ska ta mig en tur dit upp men det har ändå inte blivit av förrän nu! På torsdagförmiddag bestämde jag mig, packade en liten säck och gick sedan iväg. En tur som tog mig en timme och fyrtio minuter upp till Aigertstugan,  en tur med en härlig utsikt över byn,

en tur som gick mycket uppför, en tur som var härlig med bra väder det blåste lite så jag slapp myggen! Skön känsla när jag kom fram och såg stugan

Inne i stugan så bjöd Stugvärden Inger mig på kaffe och vi satt och pratade en bra stund. Hon berättade om livet där uppe och visade mig runt. Vi gick och tittade på den underbart fina bastun

Tänk er att sitta där inne och titta ut över dessa fina vidder. Se Stor Aigert och ganska säkert också en massa fåglar och andra djur!

Turen hem gick jag efter den gamla Kungsleden och det var där jag blev anfallen av dessa "hemska" fåglar, tror aldrig att jag varit så rädd, jag som är rädd för vilken liten fågel som helst och så dök dom här på mig gång på gång, huvva så hemskt!

Just den här bilden tog jag lite längre ner efter leden, för tyvärr så råkade jag ut för samma sorts fåglar en gång till!

Här har jag kommit fram till Monumentet som är byggt av ryssarna som hade affären i Ammarnäs en gång. Som tur är har någon städat så nu var det riktigt fint där, för två år sedan när jag var dit så såg det ut som en enda stor byggarbetsplats med hinkar och diverse andra saker utspridda.

Massor av lämmlar träffade jag också på och en var jättearg på mig!

En söt ekorre

Det var en härlig dagstur men jag blev faktiskt lite less mot slutet av Äivesåiveleden så det var himla skönt när jag såg parkeringen och min cykel!

 

3 kommentarer

 1. Sanna

  Härligt att komma ut och vilka fina bilder du fick. Vi kom till Aigertstugan några timmar senare än dig. Vi (jag Josefin och Kim) gick till Stor-Aigert och började vår tur klockan två och var nere halv elva.
  Kände du kadaver lukten just innan man kom till parkeringen (då man kom från Aigert)?

 2. Anders Forsberg

  Leden upp är svettig men belöningen stor om man tar sig tid för några pauser vid bäckarna, vid forsen och utsiktsplatserna över Ammarnäs!

  Nu står alltså Lennart på tur att komma upp – undrar om han hinner innan älgjakten…:)!

 3. Kinna Persson

  Svar till Anders Forsberg (2011-07-19 16:28)
  Anders! Det är nästan som att jag har på känn att Lennart, denna sommar, kommer att gå upp till dig någon kväll för bastu och övernattning!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.