Spottkörtel

 Idag då det äntligen var regnfritt så begav jag mig till Potatisbacken efter jobbet. Hann inte gräva upp allt innan mörkret infann sig men det är bara sex  bänkar kvar och dom blir ju kortare och kortare ju längre upp man kommer så jag närmar mig slutet! 

Måste berätta om en otäck händelse som jag var med om i tisdags förmiddag. Jag satt och åt min fil med hemmagjord musli när jag känner hur hela högra ansiktshalvan sväller upp. Tittade mig i spegeln och jag såg för j…ig ut, kinden såg ut som på en hamster! Det första jag tänkte på var att jag inte tålde nötterna i muslin men tyckte det var konstigt för jag har ju alltid kunnat äta nötter utan svårigheter. Men så kom jag på att jag fått en annan sorts medicin än den jag brukar ha. Kan det vara den? Ringde sjukan och dom sa att skulle jag få svårt att andas så var det bara att kalla på ambulans på en gång. Visste att vi hade Cetirizin hemma så jag frågade om jag kunde ta en sådan och det skulle jag göra på en gång. Tankarna snurrade i huvudet om vem jag skulle kunna ringa och leja på affären med Sanna ifall att jag skulle måste åka iväg, samtidigt kände jag hur paniken började komma och med det så fick jag svårare med andningen. Satte mig ner och tog långa, djupa andetag och som tur var så gick det bra. Svullnaden gick ner lite och eftersom det inte kändes något i tungan och svalget så kände jag mig inte så orolig längre. 

Idag har en läkare varit till mig och tittat på medicinen och sa att den kan jag äta och hon talade också om att det inte är allergi utan att det är spottkörteln som spökar. Så nästa fredag ska jag på undersökning och vad som sedan händer med detta vet jag ju inte nu i dagsläget.

Hoppas på det bästa naturligtvis!

3 kommentarer

  1. Sven.

    Det är den som svarar för första steget i matsmältningen. Någon har sagt att man inte ska dricka medan man äter, det ökar salivbildningen (spott).

  2. Sven.

    Om någon iaktagit en katt som börjar må illa, har nog sett hur katten sväljer snabbt och upprepande, i de flesta fall går illamåendet över. Jag har själv erfarenhet, jag har provat, vid kraftigare ilamående övergår smaken på saliven till att närmast smaka bikarbonat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.