Inspiration på ingång

 Oj, vad jag har varit dålig på att uppdatera min blogg!! Har inte haft någon större inspiration till skrivande! 

Ja, nu är vi inne i Maj månad, fort går det, snart midsommar, sedan älgjakt och så är det jul igen! Jag skojar bara, men det känns som att jorden snurrar fortare och fortare, visst håller ni med om att månaderna bara springer iväg!

I år var det nog första gången sedan vi flyttade hit 2007 som det varit så lite folk här 1:a majhelgen! Alla andra år har det varit fullt med folk uppe vid campingen och även på hotellet men nu var det inte många själar. Kan kanske bero på att skolbarnen bara hade onsdag som ledig dag? Nästa år är ju 1:a maj en torsdag så då får vi verkligen hoppas att det blir bättre, då är det bara fredag dom måste ta ledigt.

Imorse då jag steg upp, tidigt för jag skulle åka med bussen till Sorsele, så var det inte alls något fint väder. Det snöade, fast det var mera blött det som landade på backen, vi har ju blivit så bortskämda under våren med soliga dagar så detta väder var inte roligt. I Sorsele var det likadant, blött, blött! Men det är väl detta väder som ska göra så att det blir sommar!  Kom hem med bussen kvart över tolv och efter ett tag så kom solen fram. Nu är det riktigt fint väder fast det blåser kallt!

Johan Sjöström har sett Kungsörn uppe i Sputen, Ammarnäs idag och Peter Schmitt har även han sett dom flyga här över Ammarnäs. Storskraken har också visat sig nere vid Sjöforsen. Det är spännande nu med alla fågelarter som börjar komma hit. Fjällgåsen är också på gång och det är en kille här som  under maj och juni månad ska studera Fjällgässens beteende här på Ammanäsdeltat.

 

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.