Årets Pärfestival!

I lördags anordnade Hembygdsföreningen  Pärfestival här i Ammarnäs, en lördag som bjöd på ett härligt väder, soligt och väldigt varmt. Underhållning hela dagen av det suveräna paret Gun Rehnman och Bo Beverlöv!

DSC_0024

Cirka 275 personer hade samlats nere vid Hembygdsgården för att äta helstekt ren, mandelpotatis från Potatisbacken och hembakat mjukbröd.

DSC_0022

DSC_0015

DSC_0020

DSC_0017

DSC_0025

 

Festligheterna nere vid Hembygdsgården avslutades med att alla stod upp och sjöng ”Du gamla, du fria”!

DSC_0040

 

Efter timmarna nere på Hembygdsgården var det då dags för Konsert i Ammarnäs Kyrka med Sorsele Spelmän och riksspelkvinnan Christina Frohm, kyrkan var nästan fullsatt och i Församlingshemmet där det serverades kaffe efteråt var det så mycket folk att stolarna inte räckte till! Jag var inte där själv men det berättades att det var en väldigt bra konsert och en mycket trevlig stund i Församlingshemmet! Sedan avslutades hela Pärfestivalen med buffé på Ammarnäsgården, ett 70-tal som åt,  och fortsatt musikunderhållning av Gun och Bo!

Ja, det har varit en bra och händelserik helg och vädret idag har varit lika underbart vackert och varmt som igår DSC_0045

2 kommentarer

  1. Gun Rehnman

    Men att det var trevligt! Och vilket väder….och vilket trevligt folk…..kan det bli bättre..!! Tack säger jag och Bo, vi ses snart igen!

  2. Christina Frohm

    Fortfarande lever denna helg i mitt minne. Jag återvände till Ammarnäs efter 62 år. Här på kyrkogården vilar mina farföräldrar, min faster och farbror. Johan och Maria From och Stina och Linus Strömgren. Konserten och bildvisningen i församlingshemmet var min gåva till bygden som jag faktiskt har några tydliga minnen ifrån. Tre och ett halvt år var jag den gången jag tillsammans med pappa och mamma klättrade upp till Bissasliden och övernattade där innan färden hem mot Sörmland anträddes.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.