Förbannat oförskämt av Telia!

Klockan tio igår förmiddag(tisdag) tappade vi i Ammarnäs all kontakt med omvärlden!! Vi hade ingen mobiltäckning, ingen internet och med den fasta telefonen kunde vi bara ringa samtal inom byn! Ingen visste vad det var för fel! Och förresten så vet vi väl inte ännu vad som egentligen hände!

Varför tycker jag att det är oförskämt av Telia?

Jo, när det händer en sådan här stor grej som medför att en hel by blir utan kommunikationsmöjligheter då borde faktiskt Telia ha gått ut med information  via radio om vad som hänt! Vi fick till slut höra på radion att Räddningstjänsten hade bemanning på brandstationen så vi kunde vända oss dit ifall något allvarligt hände! Det var dom som också hade kontakt med Telia och förmedlade till oss när vi skulle få tillbaka telefonerna, fast dom tiderna blev förskjutna hela tiden. Nåväl, allt utom internet började fungera vid lunchtid och vi var glada då telefonin kom igång igen men säg den glädje som varar för evigt, vid halvfyra så pajade det igen!!

Detta som hänt innebär att vi på affären inte får något färskt bröd imorgon, chark som vi skulle ha på torsdag kommer först på fredag. Tack vare att vi fick låna en satelittelefon på förmiddagen så kunde Lennart göra mejeri- och charkbeställning!

Här ser det ut som att han siktar för att skjuta på något(Telia kanske?) men det här stället hade bäst mottagning!

 

sattelittelefon till hjalp 001

 

 

sattelittelefon till hjalp 002

 

 

Tänk vad beroende vi är av att telefoner och internet skall fungera!

Sammanfattningsvis vill jag bara säga att Telia borde ha gått ut med information redan då detta skedde och under tiden kontinuerligt ge information i lokalradion! Jag ger mig sjutton på att hade detta hänt i Umeå eller Skellefteå eller någon annan stad så hade det hörts flera gånger om i radion!

En kommentar

  1. Abonnent nerströms

    Bra svuret, Kinna! Håller med dig fullständigt. Det är alltför många som drabbas av dessa avbrott, i sin vardag, – även om vi inte kan räknas i tusental!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.