Från 3 till 1 dag i veckan!

Jaha! Nu mer så har vi endast en dag i veckan som distriktssköterskan är här i Ammarnäs! Idag fick jag veta att måndagar kommer hon att vara här, men endast som mottagningssköterska, hembesöken görs av kommunens sjuksköterska!

Jag tycker det är bedrövligt att landstinget har dragit ner  på dagarna, från 2-3 dagar i veckan så har vi bara sköterskan på vårdcentralen här 1 gång i veckan!  Funderar hur det kommer att  bli när turistsäsongen börjar igen? Då brukar distriktssköterskan efterfrågas extra mycket!

Är detta beslut något som vi ortsbor tysta skall godta? Eller kan vi protestera på något sätt? Vad tycker ni?

 

Till saken hör att varken landsting eller kommunen har gått ut i pressen och annonserat om denna förändring! Det tycker jag är mycket dåligt gjort av dom, att inte ge oss information om denna förändring som gjordes redan den 1 september!

3 kommentarer

 1. ewa

  Är rent för jävligt hur landsortsbefolkningen drabbas,är som att dom som bestämmer inte tror att ni också kan behöva sjukvård 🙁 PROTESTERA!!! Kram Ewa

 2. Carl-Axel Otterhall

  Hej Kinna. Roligt att du också reagerar offentligt:) Du kan ju kolla lite på Peter Olofssons blogg. Han ser helt annorlunda på saken. På honom låter det som att vi får det bara bättre och bättre i och med att Landstinget skyfflar över mer och mer från sina ansvarsområden till kommunerna. Om en ”vanlig” människa skulle försköna/förvränga verkligheten som han (och andra politiker) gör, så skulle man förmodligen bli åtalad. Men politiker är förskonade från ansvar och verkligheten!!! De kan tydligen bete sig precis hur som helst.
  Jag tror att det enda vi kan göra, oavsett vilken politisk partitillhörighet vi har, är att INTE ge S och Mp en enda röst i Landstingsvalet 2014. Då blir det helt plötsligt konsekvenser av deras agerande denna mandatperiod! Och även Alliansen kommer att fatta att man kan bara inte bete sig hur som helst. Då förlorar man väljarnas förtroende.
  I fall att Olofsson skulle vara tillbaka efter kommande mandatperiod (valet 2018) tror jag att han skulle lyssna och ta till sig mera än vad han gjort hitintills. Eller vad tror du?

  • kinna

   Vad kan man göra annat än att reagera? Alla dessa j…la beslut som sitter och tas vid skrivborden! Reagerar man inte då har man aldrig berörts, det är min åsikt! Om det sedan blir till någon förbättring det får vi nog se oss i stjärnorna efter! Att rösta på S eller MP hade jag nog inte tänkt i alla fall 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.