Vilken intressant resa

Igår hade vi företagare i Ammarnäs inbjudits till att åka och besöka företag och föreningar i Södra delen av Sorsele kommun. Detta är andra året ”Mötesplats” genomförs, förra året besökte företagarna i södra delen Ammarnäs! Finansieringen av detta står bland annat Sorsele Kommun, Service för tillväxt och Handslaget Inlandsutveckling för.

Det var en helt underbar dag, mycket givande och intressanta möten med andra människor boende i samma kommun. Vi startade vår resa klockan nio från Ammarnäs, sju företag representerades härifrån, sedan plockade vi upp medresenärer i Norra Örnäs, Sorsele, Blattnicksele och Sandsele.

Första besöket gjordes hos Öjeryds Lantbruk i Sandsjön. Helt fascinerande att se den stora ladugården med alla dessa kor som hela tiden går lösa där inne i ett väldigt lugnt och behagligt tempo. Det kändes riktigt rogivande att stå och titta på dom! Efter detta besök så gick vi vidare till Sandsjögården där vi lyssnade på Rickard Holmlund som berättade om Juktåns FVO och sedan åt vi en mycket god lunch där.

Efter detta bussades vi till Tväråträsk där vi besökte Hembygdsföreningen och deras ställe. Dom håller till i gamla skolan som dom samtidigt också har som byalokal. Det berättades att byborna ställer upp mangrant när det ska fixas och ordnas något. Ett 50-tal bor i denna by. Åkte sedan vidare för ett besök hos Halvarssons Åkeri i deras stora och fina garage. Vidare till Husky Farm och där var det många fina hundar, 64 närmare bestämt. Rent, snyggt, ordning och reda och två väldigt trevliga och generösa människor som driver Husky Farm. Vi bjöds på nybakta och väldigt goda bullar 🙂  Därifrån gick så färden vidare till Gargnäs där vi plockade upp Anders Grundström som guidade oss genom byn. Ett mycket trevligt inslag för han kan ju verkligen underhålla med sina historier och roliga uttryck, efter guidningen så blev det besök hos Änglagård, ett litet pensionat i Gargnäs väl värt att besöka, kanske boka en weekend där för dom hade så himla fina rum 🙂

Sedan blev det ett besök i Råstrand, även där i en nerlagd skola, där berättade Carl Axel Otterhall och Jocke om vad som händer i Råstrand. Vi bjöds på kaffe och smörgås (hembakt mjukbröd). Som ni förstår så stoppade vi i oss mycket gott under denna dag. Efter Råstrand blev det Blattnicksele där vi plockade upp Mikael Forsgren som guide genom byn och som bjöd på ett besök i deras föreningshus ”Biffen”, ett gammalt Filadelfia kapell som Blattnicksele IF köpt. En jättestor träningslokal med hur mycket redskap som helst och en samlingslokal nere i huset.

Till sist blev det tvårättersmiddag(som vi bekostade själv) i Sandsele hos Mat till Kalas. Jättegott och mycket trevligt 🙂 Mätta, trötta och mycket nöjda klev vi så på bussen igen för hemresa, klockan tio var vi hemma här i Ammarnäs.

Som ni förstår av ovanstående läsning så var det en intensiv dag med ett späckat program men det var också en underbart rolig, trevlig och givande dag 🙂

 

När jag vinner mina tjugotvå miljoner på Lotto så ska jag köpa Jonsstugan och leja hantverkare som ska restaurera och göra detta hus till Ammarnäs Föreningshus och Byalokal!!!!

 

Tack till alla berörda som gjorda denna dag till något så jättebra!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.