Fullt upp till helgen!

Idag har vi ju en mänskligare temperatur, endast ca 20 minus, då går det i alla fall att vara ute utan att frysa!

Hoppas nu bara att det inte blir kallare än så här, varmare får det gärna bli) till helgen när FVO:s årliga Lakafestival och Startskottet för Umeå2014 sker här i Ammarnäs!

Det är faktiskt så att det i år är 10-års jubileum för Lakafestivalen i Ammarnäs, ett arrangemang av Ammarnäs Fiskevårdsområde i samarbete med Ammarnäs Wärdshus. Fredag kväll är det fisketävling kl 19.00-21.00 nere på isen där Vindelälven och Tjulån möts. Ett trevligt arrangemang där nere med eldar som värmer oss, vi brukar vara många deltagare i denna tävling och förhoppningen är att det ska bli likadant i år! Prisutdelning och Lakamiddag sker på lördag på Wärdshuset. Förra året var faktiskt jag en av pristagarna 🙂

Det var fredag kväll det, då går vi vidare till lördag då startskottet för Kulturhuvudstadsåret Umeå 2014 går av stapeln här i byn nere vid Hembygdsgården.

Klockan 12.00 Invigning av Landshövding Magdalena Andersson och Sametingets ordförande Håkan Jonsson. Det bjuds på renbuljong och Ammarnäsmacka. Artisterna Nicolai Dunger, riksspelemannen Daniel Vikslund och Katarina Barruk förgyller tillställningen innan renrajden ger sig av! Konferencier är f d Ammarnäsbon Fia Kaddik som numera bor och verkar i Jokkmokk!

Klockan 16.00 Konsert i Ammarnäs kyrka med Ammarnäs skolkör, Nicolai Dunger, Daniel Vikslund och Katarina Barruk.

 

 

Många Ammarnäsbor hjälps nu åt med att göra Islyktor som ska pryda och lysa upp ”hela” Ammarnäs!!!

 

islykta              akkas 006

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.