Fjällräddning pågår

Vilken ångest dom ska ha dom stackarna som sitter fast uppe på fjället mellan Aigertstugan och Servestugan!

Dom har alltså varit borta sedan i tisdagskväll ett gäng på sex personer, tre personer på väg från Aigertstugan till Servestugan och tre personer från Serve till Aigert. Så kom då detta fruktansvärda oväder. Storm och snöbyar i mängder. Fjällräddningen var ute en sväng, kom då till Aigert men var tvungen att vända ner igen då det var fara för deras egna liv, hade ingen sikt alls. Men nu ikväll så gör dom ett nytt försök, hoppas att dom lyckas hitta dessa stackare som är borta!

Vilken tur att stugvärdarna håller kontakt med varandra för på det viset så visar det sig ganska snabbt om någon/några personer saknas!

Jag personligen tror ju att alla som ger sig ut på skidor efter Kungsleden har en fjällvana så att dom har förnödenheter med sig annars skulle dom ju aldrig ge sig ut i denna fjällterräng!! Men det är i alla fall tråkigt och jobbigt när detta oväder drabbar dom!

Hörde på Aftonbladets webtv att den journalisten frågade polisen om dom visste varför dom försvunna personerna var uppe på fjället och vad gjorde dom där?? Naturligtvis åker dom skidor efter KUNGSLEDEN till eller från Hemavan/Ammarnäs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.