Svenska Turistföreningen STF!!

Jag blev lite fundersam när jag kom in till jobbet igår och fick se en affisch som någon från STF hade lämnat med önskan om att vi skulle sätta upp den i butiken!!

Så här ser den ut

DSCN6080[1]

 

Det är ungefär som att ICA skulle lämna in något liknande till en Konsumbutik med uppmaningen att ”Köp dina varor hos ICA” ! Eller tvärtom.

Om STF hade köpt dessa varor genom oss hade det kanske varit en annan sak men det vill dom inte utan dom köper alla basvaror från Axfood. Dessa varor tar vi emot här för vidaretransport härifrån. Förra veckan kom en skrinda med varor och igår kom en till med varor som vi hade kunnat leverera.

DSCN6081[1]

 

Jag tycker att det är rent oförskämt att ens vilja fråga en liten butik som våran om att sätta upp denna affisch, vi som driver en affär i en liten fjällby och som naturligtvis, för våran och byns överlevnad, vill försöka sälja så mycket varor som det är möjligt!

Dum är jag inte, så jag förstår ju innebörden i detta meddelande till vandrarna! Det är ju bara en upplysning att det finns varor att köpa så att dom inte behöver bära så tunga ryggsäckar. Men frågan är ju om STF verkligen ska nå deras kunder genom oss här i butiken och inte genom deras egna kanaler???

Däremot är vi superglada över att STF:s stugvärdar handlar sin mat här hos oss!!!!!

5 kommentarer

 1. Erik Gardfall

  Hej Kinna.

  Det var jag som lämnade affischen. Jag lämnade mitt namn och telefonnummer till tjejen i kassan med en lista med stugvärdarnas kontaktuppgifter och stugornas telefonnummer om det skulle vara någon fundering. Det var inte min mening att vara oförskämd, hade hellre sett att du direkt hörde av dig till mig. Jag sa när jag lämnade affischen att det inte handlar om att ”sno” försäljning av er, utan att informera fjällgäster som kommer till Ammarnäs. Vi alla måste ju hjälpas åt att ge våra kära besökare relevant information. Vi har i STFs stugor ett tydligt behov av att informera om att det finns butiker, då det allt för ofta händer att gäster bär med sig all mat och blir sedan vid ankomst upprörda över att vi inte informerar. Du väljer såklart själv om du vill hjälpa till eller inte. Vi hjälper gärna till att informera alla våra besökare om din fantastiska ICAbutik. Har du något anslag om er service, öppettider och utbud så tar jag tacksamt emot, det är många fjällvandrare som frågar våra stugvärdar. Det är så bra att ni finns och kan serva våra gemensamma besökare i Ammarnäs och vi som arbetar med driften av stugorna längs Kungsleden är tacksamma att våra stugvärdar får köpa mat av er. Vi beställer våra varor med er som mottagare, jag hoppas du inte misstycker, vi är ju i behov av den hjälpen. Om det ändå är så, ring mig. Du har mitt nummer. Vi köper gärna in varor direkt av er, men som sagt, hör av dig så ska vi se över hur vi kan samarbeta. Erik Gardfall, Driftchef STF Fjällstugor Vindelfjällen

  Forsnacken, Slussfors

 2. daniel grundström

  Jamen Kinna,,, inget nytt under solen här! Jag fick inte leverera gasolen, fast jag hade hemma , och kunde beställa mera. Dags att inse: Stf är inte glesbygdens vän! Servicen vill dom ha, men det får inte kosta något. Och, självklart snor dom kunder, man kan ju undra vad det tillför bygden med deras verksamhet, inte mycket , tycker jag. Vore det inte bättre att destination Ammarnäs hade ansvaret för dessa stugor? Då skulle det generera bra saker för hela byn. Jag säger som Errold: Skämmes tamme fan!!!!!

 3. Svante

  Hej Kinna
  Jag är in och tittar på dina inlägg det är intressant att läsa så jag undrar om du har fått sälja några varor till STF stugorna ?

  • Kinna Persson (inläggsförfattare)

   Nej Svante, ingen beställning än och detlär nog inte komma någon heller 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.