En ljus idé (om jag får säga det själv)

Här har det snöat i natt och nu har det också fallit lite snö. Cirka 2 grader kallt på morgonen när jag gick till jobbet.

Jag fick en idé när jag läste, i STF tidningen Turist, ett reportage om byn Vuollerim i Norrbotten. Hur driftiga dessa människor är och om deras otaliga mängd av islyktor som tillverkas och tänds under marknadshelgen i Jokkmokk.

Min idé är att vi, så många som möjligt, hjälps åt att göra islyktor och placera dom där Ulf och Bodil röjde i höstas! Detta skulle vi göra närmare jul eller tidigare.

Förstå vad fint det skulle bli!

Hör av er till mig om intresse finns!

8 kommentarer

  1. Inger Johannesson

    Oj, vilken fin idé!
    Det skulle bli fint med slänten upplyst när man kommer till Ammarnäs. Lysande idé av dig Kinna!Hoppas ni kan genomföra den. Gör en lykta för mig! Njut av all er vackra vita snö. Jag var med STF Södertörn på julmarknad på Lilla Tyresö vandrarhem i lördags. Fint och stämningsfullt trots att det regnade nästan hela dagen. I morgon börjar omröstningen av kandidaterna till STF Riksstämma 2016. Anders Forsberg finns med som kandidat för Norrland.
    Ha de gott, Aigert-Inger

    • Kinna Persson (inläggsförfattare)

      Tack Inger! Jag hoppas och jag tror att det blir något av detta 🙂 Jag lovar att jag ska göra en lykta för dig också! Va kul om Anders kommer med! Ha de gott du med!

    • Kinna Persson (inläggsförfattare)

      Hej Eilert! I byn har vi cirka 30-35 cm, mera är det i dalgångarna. Förstår att du längtar hit till Ammarnäs 🙂

  2. Maja

    Det var så vackert i Vuollerim med islyktor då jag å Laila var där för ett par år sen då jag å Laila var där. Jag gjorde virtuella Julkort av nåt foto. Det blir säkert kanonfint i ert vackra Ammarnäs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.