Vad gör dom på Banken efter klockan 15?

Ja, den frågan ställde man sig förut nu skulle jag vilja fråga vad dom gör under hela dagarna?

Detta är absolut ingen kritik till personalen på Handelsbanken i Sorsele. Dom har varit helt fantastiska mot oss vad gäller service och allmänt bemötande!

Vad som jag är besviken på är att dom tagit bort kontanthanteringen och att vi inte längre kan växla pengar på banken.

Nu är det bara Loomis som gäller. För oss i Ammarnäs blir det ett stort problem med växel. Vi kan beställa från Loomis och det innebär att precis den dagen dom kommer till Sorsele så ska det passa oss att åka ner och passa dom där för att hämta våra pengar. 18 mil tur o retur och vi kanske har svårt att lämna jobbet just den dan!!! Då vi kunde få växel på banken bestämde vi ju själv när vi kunde åka ner.

Sedan tänker jag också på alla föreningar som inte kan sätta in pengar eller växla!

Allt ska tydligen göras svårt för oss som vill bo kvar på landsbygden. Hoppas verkligen att någon högre makt vill och kan göra något åt detta problem med kontanthanteringen!

4 kommentarer

 1. Inga-Britt Gustavsson

  Särskilt boende på landsbygden måste protestera mot detta !!
  Det går inte att bara knyta händerna i byxfickorna , som vi Svenskar alltid gör !
  Åk till Stockholm och hungerstrejka framför Riksdagshuset !!
  Dom som bestämmer vaknar inte förrän det händer nåt drastiskt !

 2. Lisbeth

  Ja den frågan kan man ju ställa sig, med all rätta. Det diskuterades om ett förslag om att bakerna skulle vara tvungna att ha kontanthantering inna jag åkte. Men byråkratins kvarnar mal sakta och än kan det dröja ett bra tag innan det kommer ett lagförslag.

 3. Ingrid Lindh

  Håller med jag ifrågasätter en massa. Alltså dom vet att de finns en massa företag som hanterar kontanter. För att slippa besväret hanteringen och rånrisken. så lades det ut till Loomis som är ännu dyrare ännu krångligare för att få tag på växelpengar som dessutom man få betala dyra pengar för. Och sen kortdragaren vad kostar den per år ?? Uff ja det är gode deln varje företag betala för som banken inte ens behöver röra i vi och kunden sköter jobbet och pengarna kommer in på banken Om man räknar ut vad företagare få betala för all denna penninghanteringen inkl. resor .arbetstid och humör. Ja huvva det är många miljoner per år. och en del nervskador så sitter säkert många bankdirektörer och skrattar åt oss idioter . Nää det är rent ut sagt förjävligt Sen funder jag på Hur ska vi få ungar att förstå vad pengar är ? Om ett barn vill spara en slant var få dom sätta in pengar ? – Har nu Handelsbanken helt slutat ta emot pengar ? Jag vet att i fjol gick det någorlunda bra men alla slantar skulle redovisas vart dom kom ifrån t.o.m pantkvitton skulle visas upp asså jag kände mej kränkt ,skurkaktig å heligt förbannad Som du skrev i början dom här i Sorsele på banken dom gör ju bara sitt jobb. Men de är dom som också få ta skiten . Ledningen kommer lätt undan. En annan sak när man som företagare vill låna pengar då är de tji i h-vete .då ska de vara mångmiljoner å bo helst mitt i Ume. Inte lätt när man vill vara kvar i glesbygden Jag tycker vi gör det bra som ändå kämpar på eller så är vi dumma . men hur skulle det vara om vi gav upp i glesbygden och drog till städerna. Nää nu ger jag mej jag blir bara irriterad. Hejja Kinna o Lennart ni gör det bra / Kram

  • Kinna Persson (inläggsförfattare)

   Ja, Ingrid, det är rent för jävligt och orättvist! Önskar att jag visste vad vi skulle kunna göra!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.