Ammarnäs Ultra Trail

Starten är vid Tjulträsk klockan 08.00. Följ sedan leden upp till Servestugan där man vänder och springer på Kungsleden mot Aigertstugan och vidare ner mot målet vid hembygdsgården i Ammarnas efter cirka 43 km löpning.

Inga vätske- eller matkontroller efter banan (vatten finns i bäckar)

Anmälan till Ultran görs på Ammarnas IF:s hemsida senast den 1 juli ( if.ammarnas.nu) där läser ni också vad som gäller i regler och utrustning.

 

Ammarnas Trail 18 km finns också. Där går starten klockan 11.00 från parkeringen vid rengärdan innan Tjulträsk vidare upp efter leden mot Kaisats följ fyrhjulingsleden till ovan trädgränsen, viker av österut och följer sedan kryssmarkeringen fram till hängbron över Karsbäcken. Innan bron svänger banan söderut och följer leden efter karsbäcken ner till och över Tjulträskvägen och Tjulån. Sedan följer häftiga 132 trappsteg upp till Tjulåleden som tar dig vidare ner mot målet vid hembygdsgården i Ammarnas efter 18 km löpning.

Alla tävlar på eget ansvar!

Allt finns att läsa på if.ammarnas.nu

2 kommentarer

 1. Susanne

  Hej

  Jag följer din blogg då och då och älskar den.
  Nu är det så att jag och familjen ska till ammarnäs 2-5/7. Undrar om du har utflyktsmål s tips ? Vill äta gott fika gott samt se renar , samekultur och köpa hantverk 🙂 har du tips? Googlar runt men hittar inte mkt.

  Tack på förhand

  MVh Susanne

  • Kinna Persson (inläggsförfattare)

   Hej Susanne! Roligt att du följer min blogg och att ni kommer hit till Ammarnas. Mitt tips är att du går in på Ammarnas.nu och där klickar på aktiviteter, där ser du olika närvandringstips. Vad gäller renar så är det svårt att lova att ni kan se några annat än en bit längre uppe i fjällen. Samekultur kan ni få ta del av på Samegården bl a. Matställen finns Ammarnäsgården, Ammarnas Wärdshus och Ammarnas Guideservice som har en enklare Bistro. Jag är ganska säker på att ni i stort kan finna det ni söker! Välkommen till Ammarnas 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.