En tur upp till Långflytje

Valde i morse mellan att gå Tjulträskleden eller upp till Långflytje. Det blev Långflytje, en tur som jag varmt rekommenderar med tanke på den fina utsikten därifrån.

Istället för att cykla ända  till Kungsledsparkeringen så kom jag på att för mig som bor där jag bor så är det ju bättre att gå över hängbron och börja vandringen där

DSCN7161  DSCN7162 DSCN7163

Efter att ha gått efter Äivesåive vägen så var det himla fint att vika in på den här fina leden

DSCN7166

Jag var faktiskt inte ensam på den här vandringen utan jag hade sällskap med femtusenniohundranittoåtta andra, dom tyckte visst att det var jättetrevligt för dom surrade och var på mig hela tiden. Psst! För mig hade det varit roligare att ha ett mera trevligt sällskap men säg ingenting för då kanske dom är på mig ännu mer på nästa vandring! Tur var i alla fall att jag hade kommit ihåg myggstiftet!

Dom som har jobbat med denna vandringsled har gjort ett bra jobb med spångning och röjning men det hade inte skadat med att även sätta upp ett par skyltar med t ex ”sommarled Långflytje”, det är nog lätt att man följer skoterleden om man inte ser dom orangefärgade träden som ska hänvisa till vandringsleden där inte kryssen är.

DSCN7167

DSCN7171

DSCN7195

DSCN7173

DSCN7176

DSCN7177

DSCN7180

 

Nu är jag på väg ner och hem

DSCN7196

Kolla så söt liten bro 🙂

DSCN7194

Turen tog cirka en timme och tjugofem minuter upp från hängbron och ner tog den cirka en timme.

Skulle gärna tänka mig att vi samlades ett helt gäng och gick dit upp någon kväll, precis som vi gjorde då vi tog bussen upp till Tjulträsk och gick den leden ner till byn. Det skulle behövas så att leden blev riktigt trampad 🙂

Ni vet, den där ”nån” kanske skulle kunna bestämma en kväll då vi kunde göra denna tur 😉

 

 

 

En kommentar

  1. Johanna

    Men åh vad roligt att du visar bilder och tipsar om den här turen, jag har aldrig varit där och pratat om det i flera år att det är en dagstur som står på önskelistan!
    Bra tips det där med orange på träd och skoterled, är så lätt att hamna fel!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.