En underbar tur till Vitnjul

Åkte i lördags upp till Aitelnas, det blåste rejält men i solen var det bra! Satt ute bakom väggen i lä och mådde mycket gott. På kvällen tog vi en promenad upp efter vägen till Rävfallet med tanke på att gå till Stures stuga men fort insåg vi att det skulle ha tagit allt för lång tid för det var lössnö och vi sjönk för varje steg vi tog. Vi vände och gick ner till Gunnos stuga istället, fortfarande lössnö men eftersom det var en gammalt skoterspår dit så gick det bättre. Vidare tog vi oss ner på ån och gick den vägen hem.

På söndag förmiddag så tog jag skidorna och åkte på södra sidan, vilket härligt före det var, kunde åka obehindrat överallt och Nasto fick springa lös, han mådde som en prins då han fick vara på ett område där han aldrig varit förr. Vi var borta en och en halvtimme och medans hade Lennart fixat ny sits på dass och en ställning för elverket.

Gjorde iordning lite lunchmat och kaffe i termos och drog upp till Vitnjuln. Vi hade kanonväder! Hade inte min riktiga kamera med så det fick bli telefonbilder.

20170423_131502

 

20170423_141806

 

20170423_132623

 

 

20170423_141508

 

20170423_142531

 

Vi åkte sedan ner till stugan och packade ihop fiskegrejer och åkte upp till Rackstjärn men där tog det inte lång stund förrän det började mulna igen och sedan kom det rejält med snö. Packade ihop och åkte ner.

Idag har vädret inte varit så bra, blåste kallt och solen var bara framme någon timme på morgonen så vi städade undan och nu är vi hemma i Ammarnäs igen!

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.