Aitelnas och Vindelälven

På torsdagkväll kom vi hem från Harads, vi körde över Jokkmokk. Första stoppet blev hos våran svägerska Carina i Vuollerim där vi drack kaffe och sedan tankade vi i Jokkmokk, kollade in Kåbdalis och körde sedan in till Arvidsjaur för ett besök på DS och sedan äta en hamburgare innan vi drog hem till Ammarnäs.

Fredag körde vi upp till Aitelnas, Lennart körde skoter från Vindelåforsen och jag körde fyrhjuling upp till Höbäcken där jag sedan hoppade i skoterpulkan tillsammans med Nasto. Det gick bra fast det var barmark på vissa ställen. Körde fyrhjulingsvägen hela tiden för ute på myran tordes vi inte fara.

Vilket rikt fågelliv det var där uppe i Aitelnas, har säkert sett ett tjugotal olika arter men så dåliga vi är på fåglar så vet vi inte vilka arter vi sett förutom Tranor, Brunand, Knipa, Talgoxe, Hökuggla, Fiskmås, Gulärla, Björktrast och Rödbena. Till min fasa hade jag glömt min kamera hemma, hade jag haft den hade jag kunnat zooma in de fåglar som var på isen mellan oss och Rudes. Cirka tio stycken inte så stora fåglar, mörka i färgen och ganska korta och runda, fick för mig att det kunde vara någon sorts snäppa.

Kanonväder har vi haft, och har fortfarande, så snön där uppe försvann mer och mer, lite orolig för hur föret skulle vara i morse när vi skulle ner. Jag tog skidorna för jag ville inte sitta i någon pulka, bitvis åkte jag i snö, bitvis i lera, och bitvis gick jag och bar skidorna. Lennart hann upp mig hitanför Höbäcken och det hade bara gått bra för honom.

Lämnade skotern där och körde fyrhjuling hem, lånade ett mindre släp av Leo för att med fyrhjuling hämta hem skotern. Tog med mig kameran och åkte med till Storholmen där jag stannade för att fota medans jag gick därifrån ner till Vindelåforsen.

Här kommer lite foton från Vindelälven som den ser ut idag:

                                                           STORHOLMEN

DSCN8010

DSCN8013

 

 

DSCN8017

 

                                                      SELFALLET

DSCN8019

DSCN8023

DSCN8024

DSCN8026

 

                                                  VINDELÅFORSEN

DSCN8007

DSCN8008

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.