En eloge till Ammarnäs IF

Måste bara få ge en stor eloge till Ammarnäs IF som anordnar det 80 km långa Kungsledenrännet så bra, tror inte heller att jag är ensam om att dela ut den elogen! Tänk att få ihop en så bra organisation runt hela tävlingen, sextiotvå funktionärer ställer upp och av dessa är det inte bara Ammarnäsbor utan det är också folk utifrån som hjälper till år efter år!

I år var det åttio tvåmannalag anmälda, nio lag startade ej då blev det sjuttioen lag ute i banan av dessa så var det endast fem lag som var tvungna av olika anledningar att bryta tävlingen. Alltså kom sextiosex lag i mål här i Ammarnäs. Glada och nöjda över en kanonfin tävling i kanonfint väder.

Etta i Damklassen blev Angelica Saur och Veronica Thiger på en tid av 5.27.49 (fjolårets segrare hade tiden 5.02.56). Herrklassen vanns av Carl Olander och Tobias Arwidsson på en tid av 4.08.22 (fjolårets segrare 4.09.41) Mixedklassen vanns av Alfred Buskqvist och Julia Angelsjöö på en tid av 4.27.19(fjolårets segrare 4.28.03).

Lycka är att komma i mål och vinna hela tävlingen

DSCN8400

Här intervjuar Leopold Sjöström Martin Rosvall och Johan Lövgren som kom tvåa i mål endast sju sekunder efter vinnarna.