Fortsättning på vår resa

Dag 5:

Gick en promenad genom Nora stad. En jättefin sommarstad med gamla trähus och kullerstensgator. Var med Mats och Lillemor och tittade på Pershyttan som är ett unikt minnesmärke från Bergslagens storhetstid. Där har människor brutit malm och tillverkat järn från 1300-talet och fram till modern tid.

På eftermiddagen drog vi vidare med husbilen till campingen i Hanatorpsviken, Örby som inte ligger långt från Borås. Vi hälsade  på en faster till Lennart, dom bor jättefint vid vattnet.

DSCN8445   DSCN8444

Dag 6: Följde vi med Gertrud och Sven till ett ställe som heter Hyltenäs kulle. Där har det en gång stått ett magnifikt jaktslott som uppfördes av en förmögen köpman vid namn Georg Seaton från Göteborg. Inte mindre än 125 rum innehöll slottet. Det uppfördes vid tiden före första världskriget men tyvärr brann det ner i december 1923.Fotade av en bild av slottet och sedan grunden där det en gång stod.

DSCN8454    DSCN8456

 

En bädd av Vitsippor

DSCN8449

 

Var sedan och hälsade på en kusin till Lennart och hans fru, där åt vi Räksmörgåstårta och sedan tillbaks till campingen.

Dag: 7-8: Åkte till Ullared som låg bara 4,6 mil från Örby. Parkerade på en ställplats för husbilar utan el men ett fräscht servicehus med duschar, toaletter och kök. Där var vi två dagar, besökte naturligtvis varuhuset Ullared båda dagarna, torsdag gick bra men fredag var det hemskt mycket folk. Det bästa den dagen var att vi stötte ihop med våra vänner Erik och Clary från Storuman, sonen Petrus var också med. Vi satt länge med dom i Sportbaren innan vi tog en sista sväng i varuhuset och sedan tillbaks till campingen.

Dag 9: Åker till Åsa utanför Göteborg för att hälsa på ´Gottner och Maritha, Gottner är farbror till Lennart. Kanonväder även den här dagen så vi sitter ute hela eftermiddagen. En granne till dom kom förbi med Havskräftor som vi smaskade och åt. Ulla och Clas kom också dit och vi bjudna på en jättegod Laxgratäng med pressad potatis.

DSCN8459 20180512_162118 DSCN8463

Dag 10: Sover länge. Äter frukost inne hos Gottner och Maritha sedan åker vi till Kungsbacka där vi köper nya vindrutetorkare till bilen. Går sedan en skön strandpromenad i Åsa och tittar på alla som ligger på stenhällarna och solar, badar gör dom också. Det är nästan så att man tror man är utomlands. Ikväll till middag hade Gottner lagat Sjötunga Walewski som var ljuvligt god!

20180513_185723 20180513_190017 IMG_20180513_172732_111

Dag 11: Tackar för oss hos Gottner och Maritha i Åsa och åker vidare till Orust. Kör förbi Ulla och Clas i Kullavik och dricker kaffe. Samma härliga sommarväder, är framme hos Fritz (en kusin till Lennart) vid 15-tiden. Han är inte hemma från jobbet ännu men vi sitter ute i solen och mår gott. Så kommer han hem och vi sitter länge och pratar innan vi går upp till grillplatsen och grillar korv och hamburgare. Mikael (brukar vara här med kompisar och fiska) och hans familj kommer också och vi sitter ute länge och väl tills det är dags för sängen. En härlig kväll.

Dag 12-13: Åker från Orust vid 10-tiden och kör tills det är cirka tre mil kvar till Mora, där hittar vi en fin plats i skogen vid ett gammalt brofäste vid Vanån. Lika fint och varmt idag. Äter middag och lyssnar på radio. Morgonen därpå åker vi vidare, stannar i Mora och handlar lite, 25 grader och sol. Kör vidare mot Svenstavik och någonstans där emellan så slår vädret om, det börjar blåsa ordentligt och temperaturen ändras till endast 10 grader! Fortsätter till en mil norr om Strömsund, där hittar vi en fin plats invid E45. Parkerar och gör iordning grillen för middag och när Lennart börjar grilla börjar det också att regna lite men det var snabbt övergående. Äter och sedan spelar vi 500 innan vi går i säng.

Dag 14: Nu är vi ju nästan hemma. Stannar i Dorotea och hälsar på en faster åt Lennart som tyvärr ligger på sjukhuset men hon blir glad över vårat besök. Nästa stopp blir Bergmans Fisk där vi handlar och äter lunch. Blir en skogshuggarpizza till Lennart och Raggmunkar med stekt fläsk till mig. Jättegott!

20180517_120746

20180517_120756

Sedan körde vi till Sorsele och förbi hos Kellers och hämtade Nasto som varit där på hundpensionatet medans vi varit på denna härliga resa!

Nu är vi hemma och husbilen tömd, Sverige vann hockeymatchen och allt är frid och fröjd!

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.