Vedarbete i Aitelnas

På tisdag eftermiddag åkte vi upp till Aitelnas i fint väder fast det blåste kalla vindar. Möttes av en äcklig syn då vi kom fram! Fåglar som skitit stora blaffer på altan, inte bara på ett ställe utan dessa fåglar måste ha haft stort problem med diarré……usch! Försökte spola med vatten och borsta med piassavakvasten så att det mesta for bort i alla fall. Nåväl, meningen var att vi skulle grilla korv ute men genom att det blåste kallt så grillade vi våran korv inne i öppna spisen istället. Sedan blev det inte så mycket mera gjort den kvällen.

DSCN8563

Onsdag var det lika fint men blåsigt. Gjorde upp eld i vattenvärmaren så vi skulle ha varmvatten till både skurning av altan och bastubad. Började med vedkapning och klyvning, höll på till senare på eftermiddagen. Skurade bort det mesta av den äckliga fågelskiten. Åt en enkel middag och sedan blev det bastu med tvättning ute. Jag kan tala om att vi somnade gott den kvällen.

DSCN8565

Torsdagen bjöd oss på ett riktigt härligt väder, nu blåste det inte kalla vindar utan det var varmt ute! Nu behövdes varken jacka eller mössa. Fortsatte med veden tills vi inte rymde mera på underlaget vi hade, så ungefär hälften är kvar där uppe vid sommarlagårn okapat. Skurade altan en gång till och sedan packade vi ihop, diskade och städade innan vi åkte hem.

DSCN8562

DSCN8577

Tänk att i alla lador här är det skrivet, som en dagbok!

DSCN8568

DSCN8570  DSCN8574

”Vi är här i ladun och kast in hö den 14/8-64” Kristina(Tjomma), Kinna och Eva.  ”Nu komme Stellan ve båten”

DSCN8572  DSCN8569

”Körde hö den 29/4 -36” Set                                              ”Det regnar idag den 7/8-53” Sture

Vi hade 2 härliga dagar i Aitelnas och det kommer säkert flera! Ikväll blir det städning av byn och fika nere på Hembygdsgården efteråt.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.