Min Resa

Konstigt…

Visst är det konstigt? Jag har gått ned 11 kg och får kommentarer det syns att jag gått ned, så jag antar att det verkligen syns.

Men… Jag känner mig lika stor som då jag började denna resa. Eller rättare sagt, jag känner att jag gått ned i vikt, det märker jag verkligen på mina kläder. Jag måste ha bälte i alla mina byxor och bältet är en ganska bra måttstock (måste snart köpa ett nytt :-)). Men om jag kollar på mig själv ser jag inte min viktnedgång. Hjärnan tycker att jag är lika stor som förut. :-S

Jag har läst en bok "Hjärnkoll på maten" (som jag för övrigt fått tips om här på bloggen) där författaren skriver att vid viktuppgång anpassar man sig och blir mer accepterande av sin nya kroppsform. Kan det vara liknande vid viktnedgång? Att min hjärna inte har  anppassat sig och ändrat uppfattning än? Låter det superflummigt? Men jag kan inte förklara på något annat sätt att jag inte ser att min kropp förändrats.

Någon som har upplevt något liknande?

4 kommentarer

  1. Katarina

    Upplever precis samma sak. Har gått ner ca 12 kg och har kastat ut en massa gamla kläder och handlar nya i minsta storleken. Men jag kan ändå inte se nån större skillnad i spegeln själv. Märkligt! Men det kanske tar tid att vänja om sig.

  2. Åsa

    Hej!

    Jag har också samma erfarenhet. Jag kan inte se någon skillnad i spegeln. Däremot kan jag känna att det är lättare att röra sig, att man är lättare i kroppen på något sätt.

    Ps. Hoppas att du fortsätter med din blogg länge länge. Jag försöker också komma iform för min egen skull och kämpar på med både träning och mat. Tycker din blogg är väldigt inspirerande! Kollar minst en gång i veckan in bloggen och vad du har för dig. Det är så himla bra att du bevisar att även om man trillar dit någon gång ibland med mat/godis/alldeles för goda middagar, så går man ner i vikt om man fortsätter jobba. Istället för att tappa sugen och tänka att det är inte lönt.

  3. Jessica Bos

    Svar till Åsa (2012-10-29 11:00)
    Tack för att du delade med dig! Visst är det märkligt att vi inte kan se vår viktnedgång, när ”alla andra” kan se det.

    Tack för dina snälla ord om min blogg! Det värmer att läsa att du gillar den och blir inspirerad. Det inspirerar mig att fortsätta att skriva, men även kämpa med mat och träning.

    Förra veckan var en sämre vecka, men nu är det måndag och nya tag! 🙂 Som du skriver är det viktigt att fortsätta jobba även fast man slarvar ibland.

    Med vänliga hälsningar,
    Jessica

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.