Är det Karibien? Eller Grekland? Nä, det är ju Hjåggsjöbadet!

Så damp den äntligen ner i brevlådan, ett säkert sommartecken. Umeåregionens Sommarguide 2010!! Det finns mycket intressant precis runt hörnet bara man ger sig tid att titta efter. Som vanligt gäller det att faktiskt bestämma att göra det man funderat på!!

Ta en dag för dig själv – eller ta med svärmor, grannen eller barnen på ett miniäventyr! Eller shoppa, besök sevärdheter och sommarens kulturevenemang!

Närturism både sommar och vinter har mycket att erbjuda utan några större ansträngningar. I efterdyningarna av finanskris, askmoln, jordbävningar, inbördeskrig och diverse orkaner kanske många som jag känner för att gynna miljön och  njuta av vad vårt egen "exotiska" region har att erbjuda. Genom lokal turism gynnar du lokal handel och det växande antal småföretag som utvecklar besöksnäringen i  regionen. Med Botniabanan kommer också Höga Kusten närmare!!

Jag har genom åren haft förmånen att ofta vistas på sidan av de stora vägarna. Det finns genom allemansrätten och vårt unika skogsbilvägnät så mycket att uppleva inom någon halvtimmes bilfärd eller något längre cykelfärd. Att vistas ute är en läkedom för själen, speciellt efter en lång och hård vinter. Det finns smultronställen som passar alla! Varje kommun i regionen har något speciellt att erbjuda.

Ta ett dopp! Det centrala mittuppslaget tillägnas Umeåregionens fina badplatser.

Speciellt "puschas" för bad i Vindelälven inom Vännäs kommun. varför inte prova bad i Vännfors, Selet, Östra och Västra Spöland eller Nyåker!

Det finns mycket att välja på i Det Upplevelsenära Vännäs. I min hemby Hjåggsjö finns ett mycket barnvänligt naturbad med fin långgrund sandstrand med badbryggor, gräsmatta, flotte, omlädningsrum, TC, grillplats med bord och gungor. Välkommen i det gröna!

Välkommen till det barnvänliga Hjåggsjöbadet!

Etiketter: , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Anders Lennartson

    Hej Monica,
    Idag är väl inte badvädret det bästa och bryggorna har inte kommit i än….men snart..
    Välkommen till ”Hjoggsjö by the Lake” när det passar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.