Starka nya namn på Folkpartiets Vännäslista

Folkpartiet i Vännäs har en stark lista med fin blandning av erfarna och nyare kandidater med bred kunskap från olika delar av samhället. Här finns representanter för skola, omsorg och näringsliv. 

25% av de 12 första på listan har utomnordisk bakgrund.
(Def: minst en förälder har utomnordiskt ursprung)
 
Bland flera nya intressanta namn märks Monica Wahlström, 38, samhällsintresserad och engagerad socionom som flyttat med familjen från Barcelona till Vännäs.
– Jag satsar på personvalskampanj. Det ska bli spännande att möta Vännäsborna och diskutera politik – kontakta mig gärna via min blogg i VK, säger Monica.

 
Fp:s lista i Vännäs Val 2010, 12 första namnen
1.   Anders Lennartson, Skogsmästare, Hjåggsjö
2.   Ulla-Britt Engström, Civ.ekonom, Tobacka
3.   Lars Ågren, Försäkringstjänsteman, Spöland
4.   Monica Wahlström, Socionom, Vännäs
5.   Per-Erik Bylund, Yrkeslärare, Pengsjö 
6.   Anna-Stina Andersson, f.d. Barnskötare, Kallhögen
7.   Lars-Göran Brandt, Integrationsdirektör, Vännäs
8.   Lauri Lungu, Kock, Vännäs
9.   Ida Lennartson , Stud, Hjåggsjö
10. Daniel Nordfjell, Jurist, Vännäsby
11. Indranie Lennartson Shaw, Stud, Hjåggsjö
12. Robert Englund, Företagare, Vännäsby

 
Lauri Lungu, kock på Liljaskolan, kommer ursprungligen från Rumänien och känner väl ungdomarnas vardag. Lauri har engagemang i folkbildningen och kan mycket om hur integration fungerar i praktiken.
 
Ida Lennartson, 18, går sista året på gymnasiet och hoppas kunna engagera många förstagångsväljare politiskt. Vi yngre är mycket samhällsintresserade och internationellt orienterade – men det första man tänker på är inte att engagera sig i ett politiskt parti, säger hon.
Bland gymnasieungdomarna som nu ska söka sig vidare till högre utbildning är det viktigt att Umeåregionen känns spännande att fortsätta utvecklas i.
Även Vännäs vinner stort på miljardsatsningar som Konstnärligt Campus, nytt konserthus vid älven och hypermoderna miljövänliga kommunikationer inom regionen. Sånt tilltalar verkligen oss yngre, säger Ida.
 
Folkpartiet har ett starkt vinnande lag i Vännäs och hoppas på fler mandat i höstens val. Umeåregionen får allt mer storstadsstuk, med Vännäs som attraktiv ”förort”. Med universitet, SLU och en ökande kunskaps- och tjänstesektor ökar antalet liberalt intresserade väljare.
 
Folkpartiet har stark skolprofil och utbildningsfrågorna är mycket viktiga för hela Umeåregionen. Vännäs är också Sveriges skolintensivaste kommun med en stor gymnasieskola i en så liten kommun. Allt som knyter ihop och gör restiderna inom regionen kortare skapar tillväxt. Modernt pendeltåg mellan Vännäs och Holmsund är exempel på kittlade framgångsfaktor för gamla järnvägskommunen Vännäs. Universitet och NUS är stora arbetsplatser som då blir ännu mer tillgängliga från t.ex Vännäsby.
 
Folkpartiet ska erbjuda Vännäsborna ett spännande valprogram med viktiga förslag för att göra Vännäs ännu mer attraktivt med sitt läge mitt i den expansiva Umeåregionen. Vi hoppas också kunna utveckla ett ännu bättre allianssamarbete detta val och få ny framtidsinriktad borgerlig majoritet i Vännäs.
 
Det som är bra för Vännäs är också bra för Umeåregionen.
 
 

 

Etiketter: , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Maria Lindvall

    Grattis till er alla på Vännäslistan för Fp. Ni kommer säkerligen att lyckas bra med planering och valarbete. Hoppas vi hinner ses igen innan semertrar och annat, i vart fall innan valet i höst!

    Med gemensamma krafter kan vi vinna mycket plats i våra kommuner och landstinget!

    Hälsar, Maria Lindvall Fp Umeå

  2. Anders Lennartson

    Tack för det Maria!
    Vi liberaler och alliansvänner i Umeåtrakten kommer säkert att ha många trevliga stunder tillsammans både före och efter valet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.