NATO-motståndare Slut upp i Röd Front Första Maj – Mot Krig och Kristid för Socialism

Beslutet att Sverige ska gå med i NATO fattades utan demokratisk förankring. Istället för att ge tid och utrymme åt en förutsättningslös diskussion gjordes tvärtom. NATO-motståndare misstänkliggjordes och tystades.

Lobbyisterna som krattat manegen och politikerna som ställt sig okritiskt på NATOs sida har utmålat fredsrörelsen som landsförrädare. det är tvärtom. riksdagsledamöterna som nu röstat igenom NATO-anslutningen är de som krälat för Erdogan och USA.

Redan 2017 pressades Sverige av USA till att inte underteckna FNs konvention om kärnvapenförbud – trots att Sverige var en av initiativtagarna. Konventionen är nämligen inte förenlig med NATOs kärnvapendoktrin.

I Januari i år ändrades grundlagen så att journalister inte ska kunna granska våra allierade. Tortyren i Abu Ghraib, massakern i Falluja och andra amerikanska krigsbrott hade varit att avslöja i Sverige idag.

När NATO-anslutningen är genomförd kommer dessutom amerikanske och turkiska soldater och krigsbrottslingar att juridisk immunitet på svensk mark.

Till detta kommer kohandeln och kurdiska och turkiska flyktingar som skickas tillbaka till ett land där de riskerar tortyr.

Som medlemmar i NATO kommer Sverige tvingas öka militärutgifterna till två procent av BNP. I ett läge när regioner och kommuner är i kris och sjukvård och skola står utan resurser kommer över 100 miljarder per år att läggas på upprustning.

NATO är ingen försvarsallians utan USA:s viktigaste verktyg att behålla sin ställning som världens ledande supermakt. Vi kommunister kommer aldrig att acceptera NATO. Vi fortsätter att organisera fred, nedrustning och alliansfrihet.

Kom med i Röd Front kl 12 på Rådhustorget  Första Maj.
Visa att du står upp för en fredspolitik istället för en krigspolitik.

Vi samlas under parollerna

NEJ TILL NATO
MOT KRIG OCH KRISTID
FÖR SOCIALISM

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.