Arbetare Slut upp i Röd front – Mot Krig och Kristid för Socialism

Inflation, räntor, matpriser, bensinpriser och elpriser. Kostnaderna har ökat för oss alla samtidigt som arbetsköpare och fackföreningar är överens om att hålla lönerna nere. Återigen är det arbetarklassen som får betala krisen.

Matpriserna har det senaste året stigit med över 20 procent. När hjälporganisationer slår larm och barn kommer hungriga till skolan står politikerna handfallna och vädjar till matjättarna att ta sitt ansvar. Men att vädja till kapitalister att inte vara kapitalister är ingen framkomlig väg.

Hushållens försämrade ekonomi måste hanteras genom rejäla löneökningar eller sänkta levnadsomkostnader. När facket sviker och lönekraven inte ens motsvarar hälften av inflationen måste fler åtgärder till. Ett prisstopp på mat behöver införas. EU-priser på el måste upphöra. Klassklyftorna måste minska genom att höja skatten för de rika.

De återkommande kriserna är en följd av kapitalismens jakt på profit och vinst. Så kan vi inte ha det. Vi behöver något nytt, vi behöver planerad produktion utifrån våra behov – Socialism helt enkelt.

Så kom med du som också känner att samhället är riggat för andra än för oss som arbetar.

Slut upp i Röd Front kl 12 på Rådhustorget 1 maj!
Vi samlas under Parollerna:

NEJ TILL NATO
MOT KRIG OCH KRISTID
FÖR SOCIALISM

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.