Tror du på allt du hör?

Ibland förundras jag över människors beteende. Tror man på allt man hör? Det finns en mamma som klippt banden med sin dotter. Jag vet orsaken och kan förstå varför.

Det jag upplever som konstigt är att det verkar som många köper dotterns version av det hela, för det är få som ringt mamman och frågat hur det egentligen ligger till, men sedan de ringt är de glada att de fått veta sanningen. När man känt en person mer eller mindre, större delen av sitt liv, hur kan man då tro att den människan helt plötsligt förvandlats till ett monster?

Jag är enormt tacksam för den mamma jag fick, men kärleken måste vara ömsesidig. Man kan inte hela tiden kräva och aldrig ge något tillbaka. Det finns inget förhållande, inte ens förhållandet mor – dotter som klarar det. Har man dessutom syskon måste man dela med sig av kärleken och uppmärksamheten – en person kan inte få allt. Nog är jag bortskämd och brorsan har fått stå tillbaka en del – men jag är väl medveten om detta och dessutom vet jag var gränsen går!  

Mamman i detta fall har agerat som hon gjort för sin egen överlevnad, att vända ryggen till kräver mod och styrka – och en mor gör inte en sådan drastisk handling utan anledning. Jag är glad att jag slipper vara med om detta – det måste vara fruktansvärt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.