Besparingar i landstinget

Västerbottens läns landsting ska spara 300 miljoner.  

Nu kanske jag är jävig som är anställd inom landstinget, men jag tycker att personalen gör ett fantastiskt jobb med de sparkrav som de ständigt dras med. I flera år har sparkrav på sparkrav kommit, och ändå ökar besparingarna hela tiden, när ska det ta slut? Att skylla på den regering som sitter nu är inte rätt, sparkraven fanns redan innan jag engagerade mig politiskt 2004 och då var det Socialdemokraterna som styrde Sverige.
 
Nej, felet sitter att man inte har någon som helst koll på pengaflödet! Det finns massor att göra men Socialdemokraterna som styr i Västerbottens läns landsting blundar för de fakta som finns.
 
Subventionerade biljetter på operan i Umeå, det tycker Socialdemokraterna är jätteviktigt. Visst kan det vara bra för själen att gå på opera, men vad hjälper det personen som behöver en ny höft, eller kanske ett nytt knä? Och jag som bor i inlandet är definitivt inte hjälpt av det, när ska jag gå på operan i Umeå?
 
Naturligtvis är det inte bara denna subventionering som drar upp kostnaderna, men många bäckar små… Landstinget i Västerbotten ska hålla på med sjukvård!
 
Vi behöver ett nytt styre i Västerbottens läns landsting!

4 kommentarer

  1. Anna Hedman

    Tyvärr räknade jag helt fel i farten, så går det när man ska slänga ihop en blogg på lunchen. Men faktum kvarstår, 300 miljoner ska sparas, och var ska de pengarna tas ifrån, det handlar min blogg om egentligen! Det är skamligt att det inte ska gå att få ordning på ekonomin.

  2. Gunnar Andersson

    jamen ær det inte skattesænkningar som ær svaret på alla frågor ? och førresten så kanske indragna medel till kulturen passar moderaterna perfekt, dyrare biljetter gør ju att ”man” inte behøver trængas med pøbeln.Och varfør skall ”arbetarna” gå på opera? det har væl inte dom nån glædje av ”dom” kan væl nøja sig med fotboll och øl?

  3. Anna Hedman

    Svar till Gunnar Andersson (2011-07-12 18:12)
    Jag tycker att det är fantastiskt att jag räknas som höginkomsttagare. Jag är rik, kör Porsche, går på operan osv osv. Tala om att det finns fördomsfulla människor. Jag är läkarsekreterare. Jag har inte förmögna föräldrar. Du menar alltså att jag inte är ”arbetare” Jag kan tala om för dig att jag föredrar fotboll och öl framför opera. Och skattesänkningar i all ära, men landstingsskatten har höjts flera gånger, märk väl av Socialdemokraterna, och det har ändå inte blivit någon skillnad. Besparingskraven blir ändå bara större och större, var tar skattehöjningarna vägen? Kom med konkreta förslag hur det ska förbättras istället.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.