Långbänken Länstrafiken

Men hoppsan, nu har Länstrafiken fått till det. Jag har tidigare anmält mitt missnöje över trafiken på Blå vägen samt att kunna samordna med andra linjer.

Men nu kan jag åka buss! Jag kan åka från Storuman och vara på ett möte som börjar kl 9 i Umeå. Dessutom kommer jag mig hem! Roger behöver inte köra till Lycksele för att hämta mig! Super! Man kan nu åka alt 17.05 eller om du inte hinner med den bussen 20.40. Helt suveränt. Äntligen!
 
Dessutom kan Sorseleborna känna sig nöjda. Tidigare har de antingen kunnat åka kl 14, direkt till Sorsele eller kl 16, men då fått vänta i flera timmar i Storuman för att invänta Inlandsbussen. Men inte nu inte, nu kan de åka 17.05, sedan anknyter denna linje direkt med Inlandsbussen, det är bara att byta buss, direkt, i Storuman. Bingo!
 
Nåja, detta har de i alla fall lyckats med, men upphandlingen för trafiken Västerbotten är ju en katastrof! Det är fortfarande inte klart vem som ska köra från 1 september och jag har läst mig till att upphandlingarna ska vara klara 1 ÅR (!) innan bytet. Jag tycker verkligen synd om bussbolagen som måste stå ut med detta. Att bygga en buss är inte gjort i ett handslag, så nu kommer det att bli som i Umeå, vi får åka med ”din vikariebuss”, om vi har tur… vi kanske inte har någon att åka med alls, för det är inte klart vem som ska köra… snyggt jobbat Länstrafiken!

En kommentar

  1. Kristina Bengtsson

    Suveränt, detta har jag hoppats på länge att man kan åka med en senare buss från Umeå så att man hinner passa en tid på lasarettet och även få i sig lite mat innan det bär iväg hem till Sorsele igen. Det är ju nästan 10 timmars resa t o r med buss så alla alternativ är välkomna. Hoppas bara att de fortsätter att anpassa anslutningarna till Inlandsbussarna som kör. Det skulle bli betydligt enkare att ta bussen till fler ställen då.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.