kaberglund

Eländiga Nolia

Känner att det var ett tag sedan som jag verkligen klagade på någonting, och just nu känner jag verkligen för att hacka ner på något, så varför inte Nolia? "Men", tänker ni. "Vad är det för fel på Nolia?" Och eftersom ni frågar ska jag nu punkta upp några saker som är väldigt fel med Nolia.

1. Nolia slukar kunder från resten av Umeå. Som butiksbiträde i centrala stan så märks det att det är Nolia. Inte en kotte är ju på stan när man istället kan gå på mässa. Det blir helt enkelt väldigt dött och väldigt lite att göra. Jag tjänar visserligen lika mycket oavsett om det finns några kunder heller ej, men det är fortfarande väldigt trist när det inte kommer några kunder. Så Nolia dödar handeln i centrum under en veckas tid.

2. Nolia-området blir avstängt under veckan som mässan är igång samt under några dagar innan och efter mässan. "Jaha", tänker ni. "Vad spelar det för roll då?" Jo, det ska jag berätta. För oss som bor väster om centrum och i vanliga fall brukar cykla över Noliafältet måste vi nu cykla världens omväg.

3. Folk. Hur mycket som helst. Särskilt om man råkar passera Noliafältet runt klockan 10 eller klockan 18 (vilket jag då gör eftersom jag jobbar till 18). Det blir så gott som omöjligt att ta sig fram, vare sig man har bil eller cykel, eftersom alla människor ska antingen till Nolia eller därifrån. Ska man till Västerslätt får man tränga sig fram, och att ta sig till Västerslätt brukar vara eländigt nog i vanliga fall på grund av alla som arbetar där.

4. Jag jobbar under Nolia-veckan, vilket betyder att jag inte har tid att gå på Nolia själv. När jag väl slutar så har Nolia stängt, och jag börjar jobba innan Nolia öppnar. Och det suger ju. Alla positiva saker med Nolia (om det nu verkligen finns några) missar jag eftersom jag inte har någon möjlighet att ta mig dit. Väldigt irriterande.

5. Noliamässan är en vecka vartannat år, och likväl lyckas området inte återhämta sig mellan gångerna. Efter varje mässa så är Noliafältet förstört och ser allmänt eländigt ut. Jag så cyklar över det dagligen stör mig lite på att man låter ett så stort område förstöras under en vecka och sedan fixar man inte till det igen eftersom man vet att det ändå bara kommer förstöras igen om två år. Och när naturen väl snyggat till det av sig själv, ja då kommer en ny mässa och husvagnarna och traktorerna brummar in och sliter upp gräset igen.

6. Jo, Nolia är ett… Ah, jag kommer inte på några fler saker som är dåligt med Nolia, förutom att det är dyrt att gå in. 80 spänn för att gå inte och handla? Varför då? Tänk om man var tvungen att betala 80 kronor varje gång man skulle gå igenom Kungspassagen? Hallå? Räcker det inte med att vi ska betala för att handla? Aja, jag hinner ju inte dit ändå, så för mig spelar det ingen roll. Och för er som är lite snåla kan jag påminna er om att det går att handla samma saker gratis på stan eller på Strömpilen eller varför inte över Internet, utan att man behöver betala någon entré.

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.