kaberglund

Ska det vara så svårt att ha lite vett i skallen?

Ibland känns det som om det finns väldigt många idioter i den här världen, och särskilt idag har jag undrat ifall det verkligen bara är en känsla eller om de vettiga människorna faktiskt är en minoritet på den här planeten. Eller är det bara jag som råkar på alla de här människorna som inte verkar veta vad orden "sunt förnuft" betyder?

Jag jobbar som sagt i en butik (vilket är jäkligt surt eftersom det är världens bästa sommarväder ute). Och där stod jag vid kassan idag, precis som alla andra dagar, och sedan hör jag hur någonting faller ner och går i bitar. Mycket riktigt är det en kund som råkat slå sönder en vara. Så vad händer nu? Det var visserligen en olyckshändelse, men jag har vuxit upp i tron att man är tvungen att betala för sådant som man råkar slå sönder. Det är tydligen inte så, fick jag veta idag. Nej, kunden skulle inte betala någonting. Vad ska man göra? Tvinga kunde att betala? Nej, kunden slapp undan och jag stod kvar med en hög trasig porslin att städa upp. Det var 89 kronor rakt ner i sjön det. Väldigt roligt.

Jag kanske har fått lära mig helt fel men jag var rätt säker på att man brukar betala för sig ifall man råkar ha sönder något? Går man på Insperation och råkar tappa en svindyr vas i golvet, kan man bara gå därifrån då? Jag tror inte det. Visst, 89 kronor är inte så mycket, så varför kan man då inte betala det?

Det hände en till sak också, av några andra människor som inte heller kan ha haft något vett i skallen. En familj med en mamma och en massa barn kom in, gick till inslagningsdisken, drog ut rätt många meter inslagsningspappare, rullade ihop det och gick sedan därifrån och lämnade inslagningsdisken i en enda röra. Vem gör något sådant? Okej, vi har gratis inslagningspapper för våra kunder, men då ska man faktiskt ha handlat något i butiken också. Hur kan man bara gå in på en affär och ta massa presentpapper? Respektlöst är vad det är! Jävligt respektlöst!

Sedan finns det ju människor som inte verkar kunna tänka alls. Det var en dag här i veckan då presentpappret tog slut, och sedan kom det en stressad kund som hade köpt en present och skulle slå in den. "Har ni inget presentpapper?", frågade kunden upprört. "Nej, den är tyvärr slut." "Har ni inget på lagret?" "Nej." "Men ni måste ju ha presentpapper. Jag måste ha presentpapper." Jaha, och? Det är inte så att vi kan trolla fram presentpapper ur tomma luften. Kan inte människan fatta att presentpappret är slut eftersom det kommer en massa snyltare och snor av det hela tiden? Tydligen inte. Vissa människor verkar bara tänka på sig själv hela tiden. Jag ska slå in paket, universum måste förse mig med presentpapper!

Hoppas att det kommer lite vettigare människor imorgon, annars vet jag inte vad jag ska ta mig till. Suck…

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.