kaberglund

Okej, jag klarar inte det här…

Vet att jag sa i förra inlägget att jag skulle skriva hyllningar, sju stycken på rad, men det går inte. Jag ska fortsätta med min Dagens hyllning serie, men någon annan gång, för jag måste bara få klaga lite. Så, gratis Christer Björkman, du vann. Jag kan inte skriva positiva saker flera dagar i rad. Det går bara inte.

Så, nu ska jag klaga igen (tack och lov). Vem är dumhuvudet som har låst igen dörren vid Nolia? De flesta av er har förmodligen ingen aning om vilken dörr jag pratar om, men ni som vet delar säker mit hat för just den där dörren. Efter Nolia är det någon idiot som har låst igen den, så nu kan man inte längre cykla över Noliafältet. Under Nolia var det väl okej, men nu, när fältet är tomt igen, varför har man inte låst upp dörren? Eller tagit bort den helt? Har ni någon aning om hur farlig den där dörren är? Man ska klämma sig igenom den med en cykel och när som helst kan den blåsa igen på en. I vintras var det dock någon ängel som hade knutit fast dörren så att den inte kunde slå igen. Tackar så mycket. Men varför kan man inte öppna upp cykelvägen över Noliafältet helt? Och om det nu inte ska vara någon cykelväg där, varför plogas den och lyses upp? Det verkar helt idiotiskt, tycker jag.

En annan sak som jag måste klaga på är det här låtsaskriget som tydligen ska hållas i Sävar. Är vi amerikanare eller? Ska vi börja spela upp pjäser av våra krig. Och dessutom ett krig som vi förlorade och därmed var tvungna att avsäga oss hela Finland till ryssarna? Visst, det kan väl vara roligt att spela upp en historisk händelse, men varför just ett slag som vi förlorade? Och varför spela upp ett slag överhuvudtaget? Vi firar att det har varit fred på svensk mark i 200 år i år, och hur firar vi det? Med ett låtsaskrig. Vem kom på den idén egentligen? Nu finns det visserligen de som påstår att vi firar att Finlands och Sverige har varit två olika länder i 200 år, men vad är det för någon grej att fira? Nej, märkesåret är för att vi har haft fred i 200 år, inte för att vi förlorade Finland till ryssarna för 200 år sedan.

En kommentar

  1. Christer Björkman - Tankar Alexander Rybak till mp3:n

    Sitter här och har tankat ner senaste Alexander Rybak-cd:en på min schlager-mp3 när jag märker att du givit upp hyllningarna för denna gången. Men nåväl, när du ändå klagar så gör du det lika bra som Carola sjunger främling.

    1. Nolia-dörren är ett h-vete i klass med Brandsta City Släckers. Bra att någon känner samma sak som jag.

    2. Sävar-befolkningen kan uppenbarligen inte fira. Det var nog det mest patetiska jubileumsfirande jag hört – ett låtsaskrig?!

    Over and out for this time!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.