kaberglund

Dagens hyllning: Internet

Okej, nu ska jag göra ett  försök igen och hylla någonting. Har valt att hylla internet (lamt, jag vet) idag, så vi får väl se hur det går.

Internet måste vara en av de häftigaste uppfinningarna som människan har hittat på. Ett informationsnät över hela jorden där alla som har tillgång till en dator med internetanslutning kan ta del av och dela med sig av information. Eftersom det här är en hyllning ska jag inte dra upp alla internets baksidor (som det finns många av och det kliar i mina fingrar att få skriva om dem) utan istället koncentrera mig på all det bra som kommer ur internet.

Har man en fråga eller ett problem kan man oftast hitta en lösning via internet. Avstånd är inte längre något problem när det gäller kommunikation, man kan skicka mail till grannen likaväl som till Japan och det går lika fort och kostar ingenting (utom vad internetuppkopplingen kostar). Man kan lära sig en hel massa saker om omvärlden som man kanske aldrig skulle få reda på ifall man bara hade TV och radio att ty sig till. TV och radio är trots allt kontrollerad, det är någon som väljer vad som ska visas eller spelas upp, men internet går inte att kontrollera. Där kan alla med en internetanslutning göra sig hörd.

Internet är den absoluta yttrandefrihetens media, vilket kan vara både bra och dåligt, men det är behövligt. Det måste finnas media som inte styrs och censureras av någon. Det finns visserligen de som försöker kontrollera internet och censurera dess innehåll, men dessa försök misslyckas oftast eftersom de i princip alltid går att krångla sig runt förbjud och spärrar som sätts upp av regeringar.

Internet hjälper till att sprida kunskap över hela världen, människor delar med sig av sina egna erfarnheter och tar del av andras via fantastiska sidor som till exempel Wikipedia. Internet är den moderna tidens väg till upplysning, ge förtryckta invånare i ett land tillgång till all världens information och de kommer inte att låta sig förtryckas länge till.

Internet är enormt, likt en hel värld i världen, och en vacker dag kommer den nog att lyckas skapa ett eget medvetande och utrota mänskligheten (a la Skynet) men fram till dess tycker jag att vi ska utnyttja internet så mycket som möjligt, utnyttja och bygga ut det, inte försöka kontrollera och begränsa det.

Så, vad tycker ni? Var det en hyllning eller inte? Det kliar verkligen i fingrarna på mig att få skriva om alla dåliga saker, men som tur är min rast snart slut så jag hinner inte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.