kaberglund

Skräckstart!

Nu har jag snart gått två veckor på min nya utbildning, och än är jag inte särskilt imponerad. Visst, första veckorna på gymnasiet lärde jag mig nog inte särskilt mycket heller, men jag tycker att universitetsutbildningarna borde vara annorlunda. Borde inte föreläsarna försöka göra sina kurser så intressanta som möjligt? Fast det är klart, alla föreläsare på universitetet är så insnöade på sina ämnen att de tycker att allt som de pratar om är intressant, och de kan inte förstå hur någon inte kan tycka som dem.

Jag hade introduktion till programmet i måndags, och eftersom det var en introduktion tycker jag att man borde bli inspirerad och taggad på att fortsätta gå programmet. Men icket! Istället blev man bara trött och less och började undra ifall man valt rätt program. Då måste man ju ha misslyckats som föreläsare. Eller är programmet som jag valt bara så tråkigt att det är omöjligt att göra det intressant? Det hoppas jag inte, för i så fall har jag valt fel igen. Fast det är klart, finns det några vettiga utbildningar alls på universitetet eller är allting bara flams och trams? Ibland undrar jag. 

Det känns nämligen inte som om man lär sig någonting som man kan ha användning av i arbetslivet. För när man får tag på ett jobb så måste man typ ändå utbilda sig inom jobbet också för att man ska veta vad man ska göra. Utbildningen på universtetet verkar bara vara till för att man ska få betyg så att man kan söka jobb, inte för att man faktiskt ska lära sig något. 

En kommentar

  1. Helen

    Alla forskare är insnöande i sin värld , det är nog det som är meningen. Att lägga ner tid och energi på att lära ut sina kunskaper på ett intressant sätt till sina studenter GÖRS nästan aldrig. Ni är deras ”födkrok” dvs utan er skulle de inte kunna forska MEN så länge alla på stället kör samma stil så är det risktfritt att fortsätta på detta sätt. NI som är nyblivna studenter ….. stå ut och se ER tid som student som en livsresa istället för en kundskaps resa. Kundskapen ni behöver, insuper ni ändå någonstans på vägen, det lovar jag!!
    NI ska ha kul , skapa nätverk och lära er dricka kaffe för att hålla er vakna på lektionena !! För hur tråkiga era lärare än är kommer deras tentor att vara av stort intresse för ER att klara av. Så kom ihåg för varje jäspning eller annat ointresse ni visar JU svårare kommer tentan att bli. Hämden är ljuv och makten Lärarens !!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.