kaberglund

Handla inte på Media Markt!

 Jo, jag vet att jag skrivit ett inlägg om hur bra och häftigt Media Markt var, men det var innan jag faktiskt köpte någonting där. Nu vill jag bara varna alla för att inte handla på Media Markt om de inte är absolut säkra på vad de ska köpa. Jag köpte nämligen en sak i lördags och sedan ångrade jag mig och tänkte lämna tillbaka det, något som visade sig vara ett helt äventyr.

Man tycker att det ska vara rätt enkelt att lämna tillbaka en sak på ett så stort ställe som Media Markt. De har ju trots allt mer personal än de har kunder. De har till och med en disk enbart för återlämning av varor, så jag trodde naturligtvis att det skulle gå snabbt och enkelt. Men ödet tycker om att djävlas med mig.

Hur som helst så började det med att jag fick köa till återlämningsdisken och kvinnan i kön framför mig hade väldiga problem med att lämna igen sin datorskärm eftersom hon inte hade med sig kartongen. Hur som helst så fick tjejen i kassan hjälp då det kom en annan kassör som kunde hjälpa mig. Och då blev jag typ intervjuad om varför jag ville lämna tillbaka den och sedan granskade kassören saken som jag skulle lämna tillbaka i typ en halvtimme innan hon kom fram till att hon inte hade resurser nog för att ta tillbaka den.

Så jag fick ett papper som sa att jag hade tagit med mig den in och sedan skulle jag gå till dataavdelningen så att de kund hjälpa mig. Redan nu kände jag mig rätt irriterad, jag menar, vad har man en återlämningsdisk för ifall man inte kan lämna igen sakerna där? Men snäll som jag är gick jag bort till dataavdelningen och där fick jag lov att köa igen innan jag kunde få någon hjälp. Men kunde jag lämna igen saken då? Nej. Killen på dataavdelningen påstod att de inte hade resurser nog för att ta tillbaka produkten och bad mig att följa efter honom till en plats där jag kunde lämna igen den.

Och var tror ni att han leder mig om inte tillbaka till återlämningsdisken? Jo, jag gick alltså fram och tillbaka genom hela Media Markt. Kan berätta att jag var lagomt irriterat nu. Kvinnan som skickat iväg mig till dataavdelningen ska vara glad att hon inte stod kvar i kassan när jag väl kom tillbaka dit. Nu visade sig det nämligen att jag visst kunde lämna tillbaka produkten i återlämningsdisken. Men fick jag några pengar? Nej. Jag fick skriva under på typ fyra ställen och de ville ha min adress och allt (vilken annan butik behöver ens adress för att man ska kunna lämna tillbaka en sak?) och sedan fick jag bara ett papper som jag skulle lämna till kassan för att få mina pengar.

Så det bar av till kassan. Nu hade jag i alla fall fått lämna tillbaka saken så jag slapp bära omkring på den. Men jag var naturligtvis tvungen att köa till kassan också, men sedan fick jag faktiskt tillbaka mina pengar på bankkontot. Jag hoppas i alla fall att jag fick tillbaka dem, de har inte kommit tillbaka än. 

Så handla inte på Media Markt om du inte är säker på att du ska ha kvar saken du handlar, för det är ett helt förbannat äventyr att lämna tillbaka saker där. Ska det vara så svårt att ha allting på ett och samma ställe? Tydligen är det väldigt svårt. Clas Ohlson har samma problem. Visst, det går snabbt att lämna tillbaka det man ska lämna tillbaka, men sedan måste man gå genom hela förbannade butiken för att få ut sina pengar. Jag undrar hur det är på IKEA, måste man vandra genom hela butiken där också?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.