kaberglund

Fan också, vi vann…

Hämtade in tidningen i onsdags och fick en hemsk överraskning. Umeå hade vunnit kampen mot Lund och kommer att bli Europas kulturhuvudstad år 2014. Fan, tänkte jag, nu måste vi slösa bort ännu mer pengar på den här skiten. Det räckte tydligen inte med allt slöseri som de redan har gjort, som till exempel de värdelösa björklövsstolarna som finns överallt och de fjantiga cykelmätarna som man inte fattar någonting av.

Nej, nu kommer vi få ännu mer operor som ingen går på, kanske rustar man upp Gamlia och Västerbottensmuséet så att salarna där kan stå tomma ännu i några år utan att rasa ihop av tristess. Men vad händer med allt annat som behöver göras i Umeå? Typ badhuset som aldrig verkar bli av, den nya tågstationen i Umeå centrum, E4 som tydligen ska dras runt hela Umedalen av någon jävla anledning och allra viktigast, Staden mellan broarna (som borde döpas om till Parkerinsplatsen mellan broarna eftersom de aldrig tar tag i skiten).

Men hur ska våra politiker ha tid med dessa frågor och alla frågor som rör skola och omsorg när de har händerna fulla med alla värdelösa kulturbestyr. Har politkerna ens frågat umeborna om de vill vara kulturhuvudstad? Jag tror inte det. Tack och lov är det val innan 2014 så om vi har tur kanske vi lyckas bli av med några av de nuvarnade politikerna och ersätta dem med några nya, som faktiskt tänker på vad umeborna prioriterar och inte vad de själva tycker är roligt att hålla på med.

En kommentar

  1. Helen

    Det är flera år kvar till 2014 ( alla fall minst fyra)
    Vem vet umeå´s politiker och tjänstemän kanske får tummen ur och avslutar några av sina storslagna projekt. Det är alltid bra att bjuda till kalas, sista listen spikas upp och det röjs upp.
    Vi får se kulurhuvudstads året som ett stort kalas och när de fina gästerna har åkt ( om det nu kommer några ) så har Umeå snyggats upp efter lite extra ansträning.
    Alla behöver en MOROT, även tjänstemän och politiker för att lägga manken till….och få något gjort

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.