Åsa Ögren

Heja Umeå!

Heja Umeå

Orden ”heja Umeå” avslutar ett klipp som Västerbottens kuriren lagt ut under rubriken Umeåbornas motstånd. Orden gör mig stark i förvissningen om att morgondagens manifestation kommer att bli en av de massivaste och tydligaste som skett i Umeå. Orden signalerar att vi kommer inte att stillatigande släppa in dessa krafter i vår stad.

Händelsen i går hotar Umeås själ och Umeås identitet om ett samhälle där mångfald och alla människors lika värde ska råda. Här finns en stor acceptans för oliktänkande, för nytänkande och för spännande inslag i vårt samhälle. Men det finns ingen förståelse eller utrymme för fördomsfullhet, för kränkande av mänskliga rättigheter eller för nazism.

Det är med avsky och ilska som jag hör talas om en lista med hot riktade mot de politiker som i samband med detta reagerat och står upp mot nazismen. Hot som riktas mot en förtroendevald riktas direkt mot vår demokrati. Det är inte bara olagligt. Det är dessutom en fara för möjligheterna att rekrytera medborgare till de uppdrag som ska stifta lagar, utöva myndighet och garantera alla medborgares lika och rättvisa behandling. Ett hot mot en politiskt förtroendevald är därför helt oacceptabelt.

Vi ses på torget måndag klockan 18.00. Heja Umeå!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.