socialdemokraterna Åsele

ETT VARMT TACK

Av , , Bli först att kommentera 8

Till dig som röstade på Socialdemokraterna och dig som valarbetare. Nu gör vi Åsele bättre tillsammans. För ALLA

 

Alla våra valarbetare ska ha en riktigt stor eloge för ert fantastiska arbete under denna valrörelse. Vi blev största parti efter en hård arbetsinsats.

Tack också till alla våra gäster som hjälpt till under hela valrörelsen både under Åsele marknad men också nu under hösten, utan er storartade insats hade vi stått oss slätt.

Tusen tack till er alla! 

Vallöften och valfläsk?

Av , , Bli först att kommentera 15

Med anledning av Linnéa Lindbergs uttalanden i Folkbladet 18/6

Vi Socialdemokrater gick till val bland annat på behålla skolan i Fredrika, erbjuda våra äldre trygga boenden med kompetent personal, satsa på dom lokala företagarna men även locka till oss nya företagare, ge fortsatt möjlighet för våra ungdomar att feriearbeta, vi skulle fortsätta fixa till ishallen. Kort å gott, Ett bättre Åsele för ALLA.

Våra politiska motståndare (Åp, C, L)  gick med gemensam valplattform där ett återinsättande av ambulansen och storsatsningar på företagarna var deras viktigaste punkter och dom löftena har dom inte lyckats uppfylla. Ett nytt lokalparti (OPiNiON) som ville verka för att vara helt oberoende tillkom också.  När valrörelsen 2014 började så var akutbilen precis likadan som idag, ja förutom färgen då. Åselepartiet lovade att ambulansen skulle tillbaks men så har det inte blivit. Så för oss Socialdemokrater som jobbat tillsammans med landstinget för att få till ett bra avtal är det märkligt att kommunalrådet i Åsele vill tillskriva sig äran för detta.

Nöjda företagare är en förutsättning för kommunens tillväxt. Vi har en mycket låg företagsranking idag och många missnöjda företagare. Här kan allt göras bättre. Satsningar på företag är en förutsättning för att vi ska få fler jobb i kommunen och skapa framtidstro. Åselepartiet lovade företagarna runt men det har tyvärr blivit tunt.

Vi Socialdemokrater litade på tjänstemännens utredning som såg fler multisjuka och dementa med större behov och att “Bofinken” borde byggas om för att passa de kommande behoven redan under förra mandatperioden. Vår beräkning var att åtskilliga miljoner skulle sparats med denna ombyggnad. Nu har beslut tagits att denna ombyggnad ska bli av efter vårt förslag.

I ett proportionellt valsystem ska mandaten fördelas proportionellt enligt valresultatet. Eftersom våra politiska motståndare försökte ta dom platser som Socialdemokraterna hade rätt till enligt valresultatet tvingades vi använda oss av proportionella val. Tror man inte på proportionella val så tror man inte heller på demokrati. Tomma stolar till följd av att politiker hoppar av är inte en kommunal fråga utan mer enskilda partiers ansvar och man borde vara mån om att hitta engagerade personer.

Åsele kommun brottas med ett stort underskott och räddningen har varit att regeringen tillskjutit välfärdspengar och integrationsmedel på ca 20 miljoner de senaste åren. Utan dessa hade vi varit tvungna att göra rejäla nedskärningar för att få det att gå ihop. I 2018 och 2019 års budget saknas närmare 20 miljoner.  Glädjande är det att fler både unga och äldre vill flytta till Åsele. Nu tar vi krafttag för att stärka välfärden i kommunen, men vi Socialdemokrater ger inga stora  löften eftersom vi vet att orden inte har lika stort värde som handlingarna. Vi satsar mot framtiden med ansvar för ekonomi och utveckling.

Socialdemokraterna i Åsele kommun

Pressmeddelande

Av , , Bli först att kommentera 8
Pressmeddelande från Åsele socialdemokrater den 12 juni 16.00
I takt med att det fötts fler barn i Åsele under förra året och prognosen för kommande år ser riktigt lovande ut så har man i kommunstyrelsen idag beslutat att starta upp en ny förskoleavdelning. Det kommer att ske i befintliga lokaler då en avdelning för detta redan finns och nu behöver man bara anställa personal. Redan till hösten är det tänkt att vara klart. Urban Lindström socialdemokraterna i Åsele kommun tycker beslutet utstrålar en framtidstro i Åsele kommun
Rösta den 9/9

1:a MAJ

Av , , Bli först att kommentera 2

I år firar vi i ABF:s lokaler. Det blir fika och tal av Patrik Nilsson som är kommunalråd i Robertsfors. Lokalt inslag blir det också av arbetarekommunens ordförande Urban Lindström. Medlemmar och sympatisörer är välkomna till en trevlig samvaro.

SLUTSPURT

Av , , Bli först att kommentera 2

Nu är det bara två dagar att fundera på. Har du bestämt dig? Är du riktigt säker på att du har all information som krävs för du ska vara övertygad om att du väljer rätt?

Du har säkert läst både det ena och det andra i tidningar och sociala media, men är du säker på att du fått en tillräckligt nyanserad och övergripande information?

Tror du att du vet vad alla våra partier egentligen vill och står för? Har du verkligen gjort ditt bästa för att skaffa dig en klar bild över vad som hänt, håller på att hända och kommer att hända i framtiden?

Baserar du dina åsikter på ensidig propaganda, eller ser du till att själv skaffa dig tillräcklig information så att du inte riskerar att ångra dig efteråt? Efter 20:00 på söndag kan du inte göra det.

Vet du verkligen vad VI vill? Vet du hur Vi tänker? Det finns bara ett sätt att få veta det – fråga OSS!!! Ge oss ett par minuter av din tid och förvissa dig om att du har all information som krävs. Ett par minuter… Fyra år kan vara en lång tid.

Vi finns i nedre parken idag, så länge ni vill. i morgon finns vi vid Kulturhuset så länge vallokalen är öppen.

Välkomna!

Positivt

Av , , Bli först att kommentera 10

Grattis alla kommunanställda i Åsele kommun! Tack vare oss så gäller redan nu vårt löfte om heltid som norm. Detta skapar helt nya förutsättningar – både för redan anställda och för framtida nyanställningar.

Glöm inte att komma på Kulturhuset i morgon kväll (onsdag) och lyssna på debatten. Du kanske har en fråga du vill ha besvarad?

Kommunalråd?

Av , , Bli först att kommentera 11

Det är nu endast tre veckor till valdagen. Trots det så har oppositionen ännu inte presenterat sin kommunalrådskandidat. Varför? Har man inte lyckats komma överens? Är det många som vill? Är det ingen som vill?

Nästa vecka börjar förtidsröstningen och det är väl kommunmedborgarnas rätt att veta vad man röstar på! Är det inte på tiden att vi får veta vem de anser ska representera kommunen!?