Snart släpper Umeå spelarnamn

Det börjar närma sig. Umeå BSKT kommer snart att presentera sina första ligaspelare.

– Jag tror vi kan lova att släppa de tre första kontrakten i mitten på nästa vecka, vi håller på med direkta förhandlingar, säger sportchef Christoffer Lundström.

Taktiskt och PR-mässigt rätt vore förstås att först av allt kunna presentera en etablerad ligaspelare. Namn på den lågoddsaren är förstås Egal Saleman.

Senaste säsongen i Jämtland Basket blev det 10,5 poäng och 6,2 returer av den 202 cm långa umekillen som snittade drygt 27 minuter per match i speltid.

– Vi håller på och prata detaljer, deklarerar Umeå BSKT:s sportchef.

Fortsättningen blir precis som klubben sagt hela tiden – en rad spelare med Umeå-anknytning. Alltså namn som Johan Pierre, Per Bergmark, Albin Frank plus yngre talanger som Jesper Hallberg, Rasmus Frisegård och David Jallow.

– Siktet är fortsatt att ha en lokalt förankrad grundtrupp med tio spelare klar den sista maj, säger Christoffer Lundström.

Åtminstone ett par platser ska stå öppna för de spelare som ska visa upp sina färdigheter under Umeås try-out-helg den 24-25 maj.

– Då kommer det hit en del intressanta spelare, det är lite kvar att ordna där, men i slutet av nästa vecka kan vi nog presentera namn på de som kommer hit.

Dagsläget när det gäller Omar Krayem?

– Oförändrat så siktar vi på att hitta en långsiktig helhetslösning som inkluderar saker även utanför basketplanen. Vårt mål är att ha det klart till sista maj.

Jesper Gustavsson ska fortsätta som huvudcoach (även om kontrakt inte signats).

Vad gäller spelare från truppen som tog Umeå upp till Basketligan har Richard Blomberg kommit längst i diskussionerna med Umeå BSKT. Inget är dock klart. Alexander Forster Holmström är också med i bilden.

Mer tveksamt är det kring namnen Daniel Persson och Povilas Gaidys. Eller?

– Ingen av de spelare som hjälpte oss till ligan är utesluten, men nu är det förstås nya förutsättningar och nya roller, säger Christoffer Lundström.

Förutsatt att det blir klart med Omar Krayem (med svenskt pass) så ska Umeå värva två spets-spelare, typ två amerikaner som kan leverera under korgarna…

– Importspelare är något som kommer att ta längre tid, meddelar sportchef Lundström.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.