Två års avstängning

Den sorgliga historien om Rudy Mbembas basketkarriär har då kanske fått en slutpunkt.

Han får nog försöka hitta det där kontorsjobbet och framför allt försöka få rätsida på sitt liv…

Sportbladet avslöjar nu att den forna landslagsstjärnan nu blivit avstängd av Riksidrottsförbundet från allt spel i två år efter att ha missat flera dopningsprov.

– Jag vet att det har varit problem med hans närvaro, säger basketbollförbundets ordförande Hans von Uthmann.

Här länk till Malin Wahlbergs artikel

Till SVT säger Uthmann:

– Det här är i första hand en personlig tragedi men det är inget ärende för oss. Vi tar bara emot RF:s (Riksidrottsförbundets) beslut. Rudy Mbemba har fått chans att uttala sig om varför han missat testerna och han har fått kommentera domen innan den blivit officiell. Det har han valt att inte göra.

Vidare uppger NSD:s basketbloggare Lindvall att LF Basket varit nära att värva Mbemba under förra säsongen – men att den affären spruckit på grund av att Mbemba vägrat både drog- och dopningstest.

Säsongen 2013/2014 spelade Rudy Mbemba i tidigare ligalaget Stockholm Eagles som var konkurrent till Umeå BSKT i Superettan.

 

En kommentar

  1. Luca Romano

    EN REFLEKTION: Det verkar som Eagles visste att Rudy Memba hade skippat doping testen, men lät honom ändå spela. Svenska Förbundet har uteslutit Eagles från spelet i Div. 1 nästa år. Efter det har RF beslutat att Rudy Memba är avstängd två år från spel, det skulle bli rättvist att Eagles blir uteslutna från Superettan eftersom de vann med FUSK!
    Deras sätt att delta har påverkat alla lag som var inblandade, framförallt Umeå som var tvungna att vänta till sista omgången för att få veta om man hade klarat att ta en av de två platserna till Ligan och så fråntogs de titeln Superettan mästare 2014. Sen har vi Malbas som inte kunde ansöka för att delta i Ligan 2014/15 på grund att de hamnade på tredje plats. Mitt förslag är att KFUM UMEÅ och UMEÅ BSKT ska fråga förbundet att Eagles blir uteslutna från Superettan 2014 och Malbas ska fundera på att anmälla sig till ligan. Vad tycker ni?

    Nya tabellen utan Eagles:

    1. KFUM Umeå 9/3 poäng 18
    2. Malbas 7/5 poäng 14
    3. Alvik Basket 7/5 poäng 14
    4. IK Eos 7/5 poäng 14
    5. Polisen Basket 5/7 poäng 10
    6. 08 Stockholm HR 5/7 poäng 10
    7. Höganäs Basket 2/10 poäng 4

    Tre lag hamnar på andra plats, då man gör en till tabell mellan de tre lagen och alla tre hamnar med 4 poäng på grund att de har vunnit två matcher var mot varandra och då är det målkvoten som gäller och Malbas har bäst målkvot av alla 3 😉
    http://www.aftonbladet.se/sportbladet/basket/article19080420.ab

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.