Mästarlaget ligger efter

Regerande mästarlaget ligger som bekant efter med sitt lagbygge.

Ganska rejält efter – visade det sig vid träningsmötet med Nässjö i lördags.

Kings förlorade hemma med 55-76. Nässjö, med spelare som Karim Wazzi och Wictor Grenthe, ledde matchen från början till slut.

– Det var verkligen dåligt. Vi har visserligen bara haft två träningar med Vedran (coach Bosnic) och har många provspelare, men vi blev slagna en mot en under hela matchen. Det ska såklart inte få hända, säger Mike Joseph till Länstidningen i Södertälje.

Joseph som kommit överens om ett nytt kontrakt med Kings, bröt träningsmatchen efter en halvlek på grund av en fotskada som oroar inför säsongen.

Tryout-amerikanen André Jones gjorde 17 poäng och tog sju returer. Slovenen Uros Zadnik, också han tryout-spelare fick ihop nio poäng, sex stulna bollar och fyra assist. Kings tänkta stjärnförvärv Darko Jukic var inte med i matchen, men ansluter till truppen inom kort.

– Just nu är vi inte på någon bra nivå. Vi ligger efter helt enkelt, men det viktiga är att vi får se mer av våra tryoutspelare, säger coachen Vedran Bosnic till Länstidningen.

Södertälje skulle ha mött Nässjö även på söndagen. Men den matchen ställdes helt enkelt in. Kings satsade på träning i stället.

I en annan träningsmatch (spelades i Ockelbo) vann Örebro mot Uppsala med  55–49.

Enligt UNT så vilade Uppsala många spelare ur A-trupen så det är ett resultat att inte fästa sig så mycket vid.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.