Mästarna testar vidare

Inte oväntat (efter insatserna träningsmatcherna) så säger Södertälje Kings tack och hej då till NBA-testade pointguarden Mick Kabongo.

– Han spelade inte bra nog, passade inte in i laget och kunde inte göra det vi förväntade oss. Han tränade bra och är en bra kille, men om vi ska ta in en amerikan måste han ge lite mer – nej, mycket mer – än han gav. Vi har gett honom chansen och kan inte förlora mer tid, säger Vedran Bosnic. till Länstidningen i Södertälje.

Nobben av Kings har även testguarden Andre Jones fått.

Som pointguard testar Kings nu en ny amerikan: 26-årige Vincent Simpson, som förra säsongen mötte Södertälje i Eurochallnge med sitt dåvarande lag, estniska Tartu Rock.

Andra tryout-spelare som fortfarande har chans på en plats i Kings trupp är Uros Zadnik (Slovenien), Raven Barber (USA) och Jairo Delgado (Luxemburg).

Ett annat lag som skickar hem testspelare är Norrköping.
Rytis Biliartas från Litauen floppade i träningsmatcherna.

– Det känns inte rätt att satsa på honom. Vi tror att vi kan få ut mer av en annan spelare. Vi söker en snabbare spelare med kvickare fötter. Rytis var inte alls rätt spelare för oss, säger sportchef Jesper Sundberg till Folkbladet Östgöten.

Sundberg uppger att Dolphins spanar efter en ny spelare i Sverige, Batlikum och Jugoslavien.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.