Person klar för Jämtland

Uppdaterad: Skellefteå-fostrade Andreas Person rycker in i Jämtland Basket på ett korttidskontrakt för att ersätta skadade guarden Mario Pesut.

– En bra lösning för både mig och klubben, säger Person till ÖP.

23-åringe Andreas Person har tidigare spelat ligabasket i LF och förra säsongen i Uppsala. Han söker ett utlandskontrakt men är redo att göra några höstveckor i Jämtland i väntan på avtal med någon klubb utomlands.

På onsdagskvällen tränade guarden sitt första pass i Östersund.

– Jag har hållit i gång och tränat med min förra klubb Uppsala under sommaren och tills nyligen. Jag var i Luleå för att titta på lillebrorsan, och så blev det så här. Jag blev faktiskt imponerad av hur Jämtland såg ut mot LF, säger Andreas Person till ÖP.

Person kommer att hinna spela en träningsmatch med Jämtland – sedan gäller det ligapremiär i Umeå mot Umeå BSKT den 30 september.

Jämtland har valt att behålla skadade kroaten Mario Pesut. Prognosen på när han ska bli spelklar efter handledsfrakturen är åtta veckor. Något kroaten själv hoppas ska ska gå snabbare.

– Det är min vänstra hand, så jag kan ju redan nu skjuta med högern. Och springa går också bra så det ska inte vara några problem att hålla formen. Jag hoppas att läkarna har tagit i lite. Men visst, jag kommer att missa de första matcherna och det är bara att acceptera. Fast i och med att jag kan träna ganska bra ändå så tror jag inte det kommer påverka mig så mycket, säger Mario Pesut till ÖP.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.