Tuffa träningar räcker?

Udominate Baskets damer går i dag lördag eftermiddag in i Damligan med premiär borta mot Sallén Basket. Det blir möte mellan två av ligans tippade topplag, tillika främsta utmanare till guldfavoriten Northland Basket.

Udominate har haft en knepig försäsong med skador som lett till att laget inte spelat en enda träningsmatch.

– Jag har aldrig varit med om något liknande, säger Udominates Agnes Nordström.

För att kompensera uteblivna träningsmatcher har Umeå-laget tagit hjälp av herrspelare från Umeås division 2-lag och basketgymnasium för att skapa tuffa fem-mot fem-situationer på träningar.

– Vi har haft högt tempo på träningarna, vi snackar defense och jag tycker att vi skapat oss en trygghet med det. Sedan har Frida Aili och Johanna Lundström kommit in bra i gruppen så vi har en bra känsla, säger Agnes.

Tongångarna i Udominate är att självklart försöka vinna direkt i premiären.

– Sallén kan vinna på att de för dagen är mer samspelta, men vi ska göra allt för att ta den här segern även om serien inte avgörs i första omgången, säger coach Micke Blomqvist.

Agnes Nordström säger så här om Damligan 2014/2015:

– Jag tror att toppen blir Northland, vi och Sallén. Sedan kan nog Norrköping och Telge knipa en del matcher. I ligan är det en del nya lag och det känns som att tabellen kommer att bli uppdelad i två grupper.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.