NBA-proffs besökte EBC-sammandrag

Jamerson_1

På lördagens EBC-sammandrag på Dragonskolan, det första för hösten, kom en tidigare NBA-spelare på besök. Han intresserade ungdomarna, men fick även en pratstund med Umeås herrstjärna Omar Krayem.

Så här skriver min kollega Emanuel Otterhall som var på plats för VK/Folkbladets räkning:

Dave Jamerson spelade i NBA för Houston Rockets 1990-1992 innan han skadade knät och så småningom tvingades sluta.
Nu jobbar han som pastor och i lördags var han, tillsammans med Sport for life-grundaren och tillika före detta hockeyspelaren Paul Kobylarz, i Umeå för att inspirera och dela med sig av sina livserfarenheter till lokala basketungdomar.
– Vi är här för att få möjligheten att prata med barnen, uppmuntra dem och ge dem perspektiv på livet, berättar Dave Jamerson.
Dave Jamerson berättar sedan för basketungdomarna att han inte alls var bra i basket när han började spela, på en hel säsong gjorde han totalt bara tio poäng. Hans ungdomstränare skrattade till och med när Dave berättade att han hade som dröm att spela i NBA. Men Jamerson motbevisade sin tränare – några år senare spelade han i NBA.
– Man måste ha en vision. Vidare måste man vara villig att jobba hårt för att nå dit och klara av att genomarbeta de motgångar som uppstår, förklarar Jamerson.

Läs mer i tisdagens Vk/Folkbladet och på sportwebben.

Foto: Emanuel Otterhall

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.