Loobs Alvik imponerar

Alvik är nykomlingar i Damligan.

Josefine Loob flyttade efter förra säsongen från Umeå och Udominate till Stockholm. Valet föll sedan på Alvik.

Alvik pressade regerande mästarna Northland i premiären till 68-82 och besegrade sedan Visby Ladies i andra matchen med 87-58.

Under söndagen stod Solna för motståndet och inför över 600 personer i Solnahallen och Alvik tog seger 59-46.

Damligan ska bantas med två platser efter den här säsongen. Alvik ser så här långt inte ut att bli ett av de lagen som försvinner.

Hur går det då för Josefine Loob?

Hon stod för 6 poäng (3 av 6 på tvåorna), 7 returer och 1 assist på 27 minuter.

Loob snittar så här långt 7,7 poäng, 5,3 returer och 1,0 assist på 23,5 minuters spel.

Noterbart med Alvik är 15(!)-årige Klara Lundqvist. Lita på att vi kommer att höra mer om det namnet. Senast jag såg en 15-åring prestera så här i Damligan var Fariyha Abdi,

Idag blev det 11 poäng, 6 returer, 2 steals och 3 assist från 15-årigen på 19 minuter.

– Hon utvecklas fantastiskt snabbt och kommer att överraska många i årets damliga. Vi ska matcha henne smart, men inte vara rädda att använda hennes styrkor, sa tränaren Francesco Pinto i en intervju med radiosporten för ett tag sedan.

* * *

Gårdagens skräll för den som missade det.

Svenska mästarna Södertälje föll mot Solna med 69-74 på lördagskvällen.

– Solna är ett bra lag och som jag sade redan innan matchen är fyra förluster missvisande för deras nivå. Våra rotationer fungerade inte som de skulle och så missade vi några skott på slutet som var avgörande, sade Kings coach Vedran Bosnic till SBBK:s hemsida.

– Folk pratar om oss och att vi är guldtippade, dubbla mästare och allt det där trots att vi har ett nytt lag och bara 2-3 spelare kvar från förra säsongen. Det var ändå en väldigt jämn match och jag tycker mina spelare är värda respekt med tanke på de tre täta matcher vi har spelat på sistone och de långa avstånden vi har haft mellan dem, la han till för säkerhets skull.

Frågan är hur bra Södertälje egentligen är. Umeå pressade dem, Solna besegrade Södertälje. Är det verkligen ett nytt guldlag?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.