Födelsedagsgrattis!

Tja Ba.

Bloggare Hegethorn är tillbaka efter ett par veckor i Kalifornien. Stort tack till kollega Gustav Pettersson som hållit igång under min semester.

Jag ska återkomma till en del USA-grejer.  Saker som varför Los Angeles Lakers inte kommer att nå något NBA-slutspel och en bärgad bild på en Umeå BSKT-supporter på Santa Clara University ”over there”.

Men nu närmast: Bloggen säger grattis till Udominate Baskets lagkapten Agnes Nordström (bilden) som firar sin 26.e födelsedag i dag. Presenten kanske kan kommaen dag i efterskott då Udominate i morgon torsdag gör debut i EuroCup med hemmamatch mot ungerska Uni Györ. Seger där skulle smaka fågel.

EuroCup inleds med en omgång gruppspel (åtta grupper). Udominate Basket från Umeå ställs mot UniGyör från Ungern och Villenueuve från Frankrike.
Spelprogram:
6/11: Udominate–UniGyör.
12/11: Villenueuve–Udominate.
20/11: UniGyör-Villenueve.
4/12: Udominate–Villenueve.
11/12: UniGyör–Udominate.
17/12: Villenueve–UniGyör.
Förutsättning: De två bästa lagen ur respektive grupp går vidare till åttondelsfinalerna som spelas i januari 2015.

Udominate har den här säsongen inlett med fem raka hemma i svenska Damligan. Jämfört med i fjol har truppen spetsats med internationella nyförvärv. Vi har Lina Pikciute och Mante Kvederaviciute från Litauen, Ilaria Zanoni från Italien. I EuroCup kommer även nya serbiska guarden Mirjana Beronja att göra debut. Sedan tidigare finns slovakiska Dia Lukacovicova, italiensk/amerikanska Pam Blomberg och Ash Brown, USA.

Då Frida Aili drog vidare till spel i Tjeckien så är Agnes Nordström enda svenska spelare på banan när Umeå-laget tar sig an UniGyör. (Salome Kabengano och Sofia Jakobsson är ännu ej redo för spel efter skador och unga unga duon Rebecca Ludvigsson/Jenny Aronsson kommer inte att matchas i Europa-spelets inledning).

Agnes om läget i internationella laget:

– Vi pratar samma språk, det här är spelare med erfarenhet av landslagsspel och spel i såväl EuroLeague som EuroCup. Vi har nu flera arbetsmyror som tar jobbet i defensiven och bra längd på alla positioner.

Hon tillägger:

– Och nu har vi dessutom kunnat köra fem mot fem på flera träningar!

– Men vi har en bra grund i försvaret och springer bra. Vi kan få mycket gjort i högt tempo. När det gäller anfallsspelet finns alltid saker att jobba på för att slipa ihop allt till en enhet, säger Agnes Nordström.

Sånt som laget måste fila bort i EuroCup är antalet turnovers. 19 i snitt under damligans inledning duger förstås inte i internationella spelet. och så måste centrarna, de två ”drakarna” Dia Lukacovicova och Lina Pikciute hålla sig ifrån foulbekymmer.

– Lina har väl så här långt snittat typ fyra och en halv foul, precis som det var för Dia i de första matcherna första hösten, säger Agnes med ett skratt.

Nu brukar domarnivån jämför med damligans grundserie vara lite annars internationellt där tuffare spel normalt tillåts. Så det borde väl gå bra i EuroCup…?

Bloggen utlovar här även ett snack med coach Micke Blomqvist och en närmare koll på motståndet. Vi säger torsdag förmiddag för ett sådant blogginlägg.

Tills dess. Hipp, hipp för Agnes Nordström.

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.