God Jul med citatsamling

Bloggens läsare tillönskas God Jul.

Som liten julgåva kommer här en liten citatsamling från höstens öden och äventyr i basketligorna, något som kanske kan underhålla i väntan på Kalle Anka.

 

”Jag hoppas att folk förstår att det inte är någon panikåtgärd från sista katastrofmatchen mot Solna. Vi har sökt efter en ny spelare i tre-fyra veckor och är väldigt glada att vi lyckas få en så meriterad spelare som Miklos till oss. Vi hoppas att hans blotta närvaro ska höja laget. Vi tror absolut att vi fortfarande kan utmana om en slutspelsplats till våren. Hälften av matcherna är kvar att spela.”

Stefan Johansson, ordförande i Eco Örebro, efter jumbolagets tretton raka förluster. Nyförvärvet är förre Sundsvall-spelaren Miklos Szabo, 205 cm och 110 kg. Den starke ungerske försvarsspelaren, är klar för spel när ligan återstartar den 29 december och Eco då ställs inför ”returmatch” mot Solna Vikings som alltså vann med 55 poängs (!) marginal just före jul.

 

”Vi vill bli bättre med det material vi har och kommer inte göra byten för att uppnå kortsiktig framgång. Ni har fått läsa det om och om och om och om igen och jag kan inte säga det mer tydligt – glöm det.”

Jämtlands coach Torbjörn Gehrke slår fast taktiken – strax innan klubben började värva vilt.

 

”Hur konstigt det än låter med 2 vunna matcher av 16 möjliga så känner vi som jobbar med basketen att vi är på rätt väg. Målet att jobba långsiktigt kvarstår, att vi i år har målet att gå till slutspel kvarstår också. Vi i styrelsen har viljan och modet att göra en förändring där långsiktighet ska belönas med framgång. Vi har modet att vika av den väg som vi tidigare gått, vika av och våga bryta ny väg! ”

Jämtland Baskets ordförande Bodil Eriksson i sitt julbrev. Jämtlands första match på nya året är den 6 januari hemma mot Umeå BSKT. Debut för Jämtland ska då nya jänkaren Dwayne Mitchell göra.

 

Dee Ayuba kommer att bli bra för Jämtland, 18+16 utan att ha tränat! Han kanske inte ska träna när han gör sådana siffror”.

LF Baskets coach Peter Öqvist efter första mötet med Jämtlands rutinerade förstärkning.

 

”Egentligen ska vi inte hänga med Telge, det är ju ett väldigt vältränat lag. Dom har ju längden, dom har tyngden under korgarna som vi saknar. Vi har för få spelare som kan matcha Telges större spelare.”

Veteranen Nina Baresso (basketfostrad i Södertälje) efter att hennes Akropol förlorat mot Telge i sista matchen före jul. 10 januari kommer Akropol upp till Umeå för att möta Udominate.

 

”Kolla på Masse Doumbe, hans första matcher här var katastrof. Jag sa från början att han skulle betyda mycket för vårt lag ändå. Nu säger jag samma sak om Dominique Scales, han kommer bli extremt viktig för oss senare.”

Nässjös coach Nemanja Jovanovic om sitt senaste nyförvärv.

 

”Omar visste vi var bra och där tycker jag att det finns än mer att hämta. Han har inte varit som allra bäst i alla viktiga matcher.”

Umeå BSKT:s ordförande Michael Jalmby om Omar Kryaem.

 

”Klart att det känns som lite av ett bragdguld om vi kan slå även Sallén och ta tolfte raka. Men det behövs fem spelare samtidigt på en basketplan och vi ställer som alltid upp med målet att vinna.”

Udominate Baskets coach Micke Blomqvist inför sista matchen före juluppehållet.

 

”Nykomlingen Umeå Bskt har hittat sin första USA-import för kommande säsong och namnet är Germain Jordan. En 198 centimeter lång allroundforward som hämtats från bakgården i USA och International basketball league, IBL, där han spelat i laget Portland Chinooks och den senaste säsongen snittat 27+12. Hur dessa sifffor ska översättas till den svenska ligan är förstås omöjligt att säga men känslan är att den här värvningen är en liten chansning – men antagligen billig.”

NSD-bloggaren Peter Lindvall om Jordan som blivit herrligans stora höstsensation.

 

”Vi har försökt med tre olika varianter av försvar mot Norrköping. En variant förra matchen och två i dag, antingen måste vi hitta på något annat eller göra någon av varianterna bättre.”

Sundsvall Dragons coach Tommie Hansson efter två torskar mot Norrköping.

 

”Så här bra är han. Sedan kan man inte nå sitt tak alla gånger men i dag är han nära. Jocke har haft det lite tungt ett tag och har haft en väldigt lång säsong med landslagsspel i somras. Det var skönt att han fick göra lite poäng också. Det gillar spelarna.”

Norrköping Dolphins coach Lasse Johansson efter Jocke Kjellboms monstermatch mot Sundsvall (31 poäng, 15 returer och fyra blockade skott).
”Northland har alltid varit bra. Självklart ska han (Tillman) stå och säga att de vinner, annars ska han få sparken. Den miljö han har där uppe är helt fantastisk. Men det som talar för oss är att vi har en bättre spets än dem helt enkelt. Vi ska komma före dem i serien så att vi får hemmaplansfördel så att de inte får ha sina 3.000 på läktaren. Vårt mål är att dubbla vårt snitt så att de får känna av vårt hemmatryck också.”

Udominate Baskets coach Micke Blomqvist på Damligans upptaktsträff.

 

” Vi har fått exakt de spelare vi vill ha.  Jag vet inte vad som ska kunna stoppa oss, jag känner mig oerhört trygg oavsett vad de andra plockar in. Det ser bättre ut nu än vad det gjorde i finalen i fjol.”

Northlands guldcoach Jens Tillman på samma upptaktsträff.

 

”Jag tror att det här tuffa schemat vi har haft med europaäventyret och bortamatcher hela december har påverkat oss. Vi är nog väldigt trötta både mentalt och fysiskt. Det blir nog ett välbehövligt juluppehåll. Vi behöver en sammanhängande tid där vi kan träna och förbereda oss för matcherna i ligan. Men det är okej, vi kommer nog få ett uppsving. Jag tror att vi kommer att vinna på det här i längden och utvecklas. Schemat i januari och februari ser mycket bättre ut. Den här månaden har vi liksom inte spelat en enda hemmamatch i ligan.”

Borås Baskets coach Pat Ryan efter tre raka förluster före jul.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.